Реклама / Ads
8| 5896 |21.04.2019 НОВИНИ

Владимир Зеленски печели президентските избори в Украйна

.
Владимир Зеленски Източник: БГНЕС
Комикът Владимир Зеленски печели убедителна победа с 73% президентските избори в Украйна, показва екзит пол проучване.
 

41-годишният Владимир Зеленски, чиито единствен политически опит е да изпълни ролята на държавен глава в телевизионен сериал, е получил преднина във вота, сочи проучването, цитирано от БГНЕС.

 

Досегашният президент Петро Порошенко получава едва 25% от гласовете, като губи във всички региони на страната, включително и в западната й част, където традиционно има силна подкрепа. Той призна победата на Зеленски. „Драги украинци, следващият месец аз се оттеглям от поста държавен глава. Това решиха мнозинството украинци. Приемам това ваше решение“, заяви в реч Порошенко.

 

Веднага след като научи, че е спечелил вота, Зеленски заяви: "Всичко е възможно!". Той обеща, никога да не изостави украинския народ.  В деня на изборите Зеленски бе глобен, защото показа публично попълнената си бюлетина, съобщи ръководителят на кампанията му, цитиран от Ройтерс. 

 

Владимир Зеленски e актьорът, който изигра Наполеон и президента на Украйна в кинокомедия. Роден в Кривой Рог, той получава юридическо образование, но не работи дори ден по своята специалност. Създава успешно студио, което произвежда хумористични предавания, комедийни филми и сериали. В един от тях - "Слуга на народа" - Зеленски играе учител, който става президент на Украйна.

„Аз се стремя към президентския пост за един мандат“, казва в платформата си Зеленски.

 

В първия си законопроект той призовава хората да могат да определят задачите на властта чрез референдуми. Всеки бизнесмен да може да легализира доходите си срещу 5% от тях. Всяко дете ще може да натрупа в своята сметка доходи от продажбата на държавни природни богатства. Монетизиране на помощи и субсидии. Украйна да се превърне в световен лидер в продажбата на екологични храни. Това са част от залегналите идеи на Зеленски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4019 |04.04.2019 Станислав Владимиров: Пълна абдикация на институциите за с. Дивотино . 2| 3860 |26.03.2019 Петър Курумбашев за пакета “Мобилност”: Не сме се отказали да спечелим този мач . 3| 3958 |25.03.2019 Кьовеши спечели делата, в които я обвиняваха за дисциплинарни нарушения . 3| 4269 |18.03.2019 Кирил Добрев подава оставка, ако ГЕРБ спечели евровота

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads