Реклама / Ads
2| 7217 |29.06.2007 НОВИНИ

Д. Владимиров, ексшеф на НСО: В службата по-често да правят психотестове

.
Човек с болна фантазия е подполковник Марков, смята бившият шеф на НСО ген. Димитър Владимиров. Не е изключено някои от служителите на НСО да се поддават и на политически натиск и да заемат политическа позиция. Конкретната "медийна бомба" била на клюкарската плоскост.
 

В НСО трябва по-често да се правят психотестове, дори и там се оказва, че се появяват хора, които говорят нелепи абсурди. Обвиненията на Николай Марков са абсурдни твърдения на човек с болна фантазия. Информацията му е на клюкарско-интригантско ниво. Такова е  мнението на бившия директор на Националната служба “Охрана” ген. Димитър Владимиров, който коментира по бТВ твърденията на бившия служител на НСО Николай Марков, че в службата се извършва нерегламентирано събиране и предоставяне на президента на информация за охранявани лица. "В нашето общество един човек явно може да предизвика скандал и този скандал се поеме от медиите и политическите сили”, изрази учудване Владимиров, който беше категоричен, че във всяко стадо има мърша и в НСО не са застраховани, че няма да назначат хора, които да проявяват такива негативни качества. В службата са заети над 1000 човека, затова можело да има и такива, които се поддават на политически натиск и заемат политическа позиция. Според Владимиров, Николай Марков артикулира по-скоро като политик, отколкото като служител на НСО.

"Фрогнюз" припомня, че според изявленията на уволнения от службата подполковник Николай Марков,служители на Националната служба „Охрана" са правили разработки за български политици.Уволненият служител е категоричен, че макар и трудно, твърденията му можели да бъдат доказани и той щял да направи всичко необходимо да се прекрати противоречащата на демократичните и законовите принципи дейност в НСО. Според него колегите му се страхуват да говорят за случващото се. Марков направи разкритията навръх 50-тия юбилей на президента, но заяви, че въобще не се бил сетил за съвпадението.От НСО разпространиха официално съобщение, в което се казва, че отправените от Марков обвинения за събиране от служители на НСО информация за охранявани от службата лица са напълно безпочвени и накърняват авторитета и достойнството на службата. През последните пет години Николай Марков  е бил уволняван от НСО четири пъти, а впоследствие е бил възстановяван на работа. В конкретния случай той е уволнен с мотива, че е заплаха за националната сигурност. "ФН"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6062 |29.06.2007 Няма етническо напрежение в Кърджали, твърдят жители на града . 4| 5711 |28.06.2007 АТАКА: ГЕРБ на път да провали общия фронт срещу Доган за местния вот . 0| 7212 |28.06.2007 „Таймс": Колко убийства трябва да станат в България за критичен доклад? . 0| 5982 |28.06.2007 Синдикалист към министъра на образованието: „Очаквайте много хубава есен”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads