Реклама / Ads
8| 4966 |01.11.2018 НОВИНИ

Владислав Горанов: Ако В. Сименов излезе от властта, ще има трусове и промени

.
Владислав Горанов
Оставката на Валери Симеонов е решение на коалиционния съвет. Аз не защитавам думите на Валери Симеонов. Със сигурност обаче, ако той излезе от управлението, в коалицията ще настъпят трусове и промени, а на този етап ние не искаме това да се случва. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов.
 

Няма предпоставки за предсрочни избори и структурни промени. Не можем да хвърляме държавата в хаос, за да угодим на болните амбиции на някои хора от опозицията, които неистово искат да управляват без да имат реална подготовка и възможност за това, добави той пред bTV.

 

Той коментира и темата за хоата с увреждания: "В България разходите в бюджета за хора с увреждания са над 2 млрд. лева. Сега добавяме едни нови 150 млн. лева. Те ще дадат възможности на хората, които са над 18 години и вече не са деца, но е трудно интегрирането им в работната сфера, да получават доходи и помощ. Тези средства няма да решат всички проблеми, но са стъпка в правилната посока. Основните жалони на Бюджет 2019 са инвестиции в човешките ресурси и образование, модернизация на армията, здравеопазване и социалните сфери. Обещахме да не променяме ставките на преките на данъците и го изпълняваме. Добрата новина е, че икономиката ни расте. Максималният осигурителен доход не е променян през последните 15 години. Бизнесът трябва да разбере, че за да задържим младите хора да работят тук, доходите трябва да растат. От бизнеса се оплакват, че няма работни кадри и трябва да помислят как да се реши този проблем. Процесът е труден и трябва да има комбинативно решение. Със сигурност няма бюджетна експанзия заради предстоящите избори догодина. В този бюджет ние изпълняваме обещанията си и управленската програма. Няма нищо предизборно в него. Обещахме повече пари за образование, за заплати на учители, повече пари за здравеопазване и социалната сфера, увеличение на пенсиите. Всичко това се случва", категоричен беше финансовият министър.

 

"Хората трябва да раберат, че цената на горивата не зависят от правителството. НСО е една скъпа таксиметрова компания. Точно за това в новия бюджет има текстове, с които тази практика се прекратява. Няма нищо целенасочено срещу омбудсмана. Тя ползва само кола и шофьор. Няма данни за заплахи към нея и не ползва охрана. За това казвам, че това е дно скъпо такси. Аз не ползвам кола от НСО. В правителство има и други колеги, които са се отказали. Нямам нищо против да се проведе дебат колите и шофьорите на НСО да отпаднат и за министрите", разкри Владислав Горанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4793 |31.10.2018 На десетия протест на връх Хелоуин имаше маскирани като Валери Сименов . 1| 3885 |25.10.2018 Гроздан Караджов: Извинението на Сименов прозвуча гротескно . 5| 4687 |19.10.2018 Нинова: Ако Борисов не поискате оставката на Валери Сименов, значи е съгласен с него . 5| 3782 |12.09.2018 НЗОК да се демонополизира, поиска Владислав Горанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads