Реклама / Ads
11| 4908 |08.11.2019 НОВИНИ

Владислав Горанов: Ветото на президента е атестация за качествата на Иван Гешев

.
Владислав Горанов
С решението си да наложи вето президентът Румен Радев даде атестация за качествата на главния прокурор Иван Гешев.
 

Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов пред Нова тв преди да говори за бюджета за следващата година.

 

„Няма да сме по-успешни, ако не сме по-образовани. Късно разбрахме това. Мисля, че инвестицията в образование е добра, макар и закъсняла“, каза Горанов.

 

Нито 1 лев преизпълнение на приходите, не може да бъде похарчено от правителството. Ако се получи преизпълнение на приходите, те отиват в бюджетното салдо. През следващата година ще съберем 3,5 милиарда лева повече приходи, заяви финансовият министър.

 

Както върви изпълнението на бюджета на Коледа ще имаме основание да дадем коледни надбавки, каза Горанов. „За да има по-високи пенсии, трябва да има по-високи доходи на работещите. Ние работим в тази посока, притискаме реалния сектор да следва подобна политика. България е с едно от най-ниските преразпределения на средства – 37%, в Европа – 45%“, подчерта той.

 

„Местните данъци в България са изключително ниски, както и данъчните оценки. Няма как с приходите от тях да се поддържа и развива инфраструктурата. Тя трябва да се финансира от имуществените данъци”, обяси Горанов

 

Във връзка с мистните избори финансовият министър разкритикува „Демократична България“ и други десни формации, които подкрепиха Мая Манолова. „Кандидатът на ГЕРБ беше единственият, който можеше да победи Мая Манолова на изборите за столичен градоначалник. Десните не отчитат реалностите, в център дясно не могат да намерят покой и вместо да се обединяват виждаме его. Това датира още от времето, когато Иван Костов напусна СДС и създаде своя партия“, смята Горанов.

 

Горанов заяви, че думите на бившия президент Росен Плевнелиев за битка между „генерала премиер и генерала президент“ не трябва да се разглежда като евентуална заявка за битка между двамата за президентското кресло, а по-скоро Плевнелиев е говорил за битка на ценности.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4091 |30.10.2019 Владислав Горанов: Очакваният икономически растеж за следващите три години е около 3,3 на сто . 2| 4571 |17.09.2019 Горанов: „Информационно обслужване“ може да поеме киберсигурността . 3| 4742 |04.09.2019 Комисия в НС отхвърли ветото на Радев за военен разузнавач №1 . 12| 4130 |23.08.2019 Горанов: НАП има достатъчно пари да си плати глобата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads