Реклама / Ads
6| 5611 |07.07.2012 НОВИНИ

Владо Николов води нашите срещу поляците, броят ни за слаба ракия

.
Владо Николов ще води нашите...
Националите по волейбол излизат днес срещу отбора на Полша в полуфинален мач за купата на Световната лига. Нашите предпочитаха за съперник Куба, но срещаме отново поляците, от които сме брали доста ядове през последните години.
 
Българите са най-слаби в този турнир, оставете Лондон, сега се играе в София. Репликата е на старши треньора на поляците, италианецът Андреа Анастази. Според него бразилците си остават най-силни в света, въпреки, че в София се провалиха. Чак по-назад са германци, американци и българи. Самоуверената позиция на Анастази идва от победата на отбора му срещу „кариоките” преди три дни и добрата форма, в която се намират националите на Полша.

Капитанът на нашите, Владо Николов, ще поведе момчетата в люта битка, за да докажем, че сме сред най-силните в света. След напускането на асове като Матей Казийски и Андрей Жеков, младите ще опитат да покажат воля и огромно желание за победа. Разчитаме много и на Цветан Соколов в нападение. Въобще всички са нахъсани за срещата тази вечер.

 

България загуби с 0:3 (21:25, 16:25, 17:25) от олимпийския шампион САЩ във втория си мач от група Е на Световната волейболна лига. Поражението прати българите на второ място в крайното класиране в групата, докато американците заеха първата позиция. На полуфиналите „лъвовете” ще се изправят срещу Полша, докато САЩ ще срещне Куба.

Силният и опитен състав на САЩ взе инициативата още в първия гейм и не я изпусна до края на мача. Нашите играха добре, но приличаха повече на спаренг партньор. Това накара германците, к8оито бяха в залата, демонстративно да си тръгнат. Те очакваха нашите да бият, за да се класират на полуфинал на мястото на американците. Треньорът им дори бе заявил, че при победа на българите, ще се пресели да живее в България. Това не стана и той взе самолета за родната Германия...

В хода на двубоя селекционерът на българския тим Найден Найденов опита със смени да накъса играта на "янките", но и това не впечатли отиграванията на шампионите от Пекин 2008. Силните начални удари на Рууни и Стенли разстроиха играта в нападение на българите. Освен това САЩ демонстрира отлични спасявания на трудни топки в защита и не се предаде в някои критични ситуации. През цялото време американците демонстрираха и отлично настроение, смееха се и се шегуваха.

България оказа най-сериозна съпротива на американците в първия гейм, спечелен от гостите с 25:21. В останалите две части "янките" още по-лесно взеха контрол върху събитията на полето в зала "Арена Армеец".

Появата в игра на резервите Николай Николов и Николай Пенчев също не помогна на българите да преодолеят защитата на САЩ. Същото важи и за Добромир Димитров.

“Основният проблем в нашия отбор бяха повечето допуснати грешки.”  Така обясни бившият български национал Евгени Иванов - Пушката загубата на България от САЩ. “За съжаление, американците играха доста добре, грешаха много малко.  Ние пък грешахме доста повече, а в съвременния волейбол повечето грешки просто те убиват.  Може би Найден трябваше да потърси вариант, в който да се рискува малко повече, за да има по-голяма ефективност.  Трябваше да се намери някакъв по-добър баланс между риска и грешките.  Ако знаех рецептата, сигурно аз щях да съм долу на терена като треньор.  Предвиждах, че американците ще се опитат да играят през центъра.  За съжаление, не успяхме да им противодействаме по никакъв начин.  Струва ми се, че нито веднъж не сме ги спрели в центъра, което е фатално.  Първият гейм беше много важен.  Там се борихме почти до края като равен с равен.  След като го загубихме, мисля, че психически се пречупиха момчетата.  Това е един синдром на младия отбор”, допълни Евгени Иванов. 

Днес 20.45 часа нашите излизат срещу Полша. Преди това, от 17,30 часа играят САЩ и Куба. И двата мача ще бъдат много специални, тъй като всеки от отборите има емоционален мотив да търси победа заради предишни мачове и прецакани класирания.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 8694 |17.06.2012 Проф. Никола Николов: Не съм взимал подкуп, беше клопка! . 13| 5391 |12.06.2012 Зърнопроизводители яко точели ДДС . 8| 12321 |08.06.2012 Проф. Владов извърши уникална трансплантация на черен дроб във ВМА . 3| 5858 |16.05.2012 Идват високи води; започват превантивни мерки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads