Реклама / Ads
4| 4668 |05.06.2009 НОВИНИ

Властта атакува евровота чрез социологически врътки

.
Масирана атака за евровота предприеха управляващите чрез част от социологическите агенции, на които се поръчват щедро платени анкети. Посочват се почти равни резултати между ГЕРБ и БСП. Целта е да се обяви тотална мобилизация сред твърдите електорати на социалистите и ДПС.
 

Ще има манипулация на изборите. Вече се вижда ясно купуването на социолози, гласоподаватели и дори цели секционни комисии. Надяваме се, че медиите ще бъдат бдителни и безкомпромисни за разкритите нередности, призова Антония Първанова от НДСВ по БНТ.

Всъщност истинските цифри били 7 евродепутата за ГЕРБ, 5 –а ДПС и 4 за БСП. 1-2 мандата щели да спечелят Атака и евентуално 1 за Синята коалиция. Данните били от тайно проучване на „Позитано” 20. Почти същите цифри получили и в ГИСДИ на Илия Божинов, който се отдели от БСП и създаде ляво крило заедно с Иван Генов.

Европейците не си падат по вота за Европарламент. Това са изводите пък от първите гласувания за ЕП. Около 2/3 от гражданите на пет от най-големите европейски държави са проявили слаб интерес към изборите.
Това сочи изследването на проучване, публикувано във френския икономически всекидневник „Трибюн".

Допитването е осъществено от 26 до 29 май сред 4 536 души от Франция, Великобритания, Италия, Германия и Полша.
Започнаха вече изборите за европарламент в Ирландия и Чехия.

Вчера беше първият ден от евровота, в който гласуваха Великобритания и Холандия. Утре правото си на глас ще могат да упражнят жителите на Латвия, Кипър, Малта и Словакия.

Анализаторите коментират, че се наблюдава устойчива тенденция за намаляване на избирателната активностна гражданите на Европейския съюз за избиране на членове на ЕП.

В изборите за европейски парламент право на глас имат 375 милиона граждани на ЕС. Те ще изберат 736 членове на ЕП, като най-много евродепутати ще има Германия. Техният брой е 99. Най-малката страна членка на съюза - Малта, ще разполага с петима представителите в ЕП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4794 |04.06.2009 Властта предизборно си намали заплатите . 11| 4598 |03.06.2009 Желева жили Калфин дни преди евровота . 63| 8098 |02.06.2009 „Атака” нападна с "педалчета" властта на Вола . 6| 5061 |28.05.2009 Амнести атакува Сидеров и Станишев за човешките права

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads