Реклама / Ads
17| 7375 |14.09.2012 НОВИНИ

ВМРО и "Атака" заедно за изборите

.
Красимир Каракачанов
Волен Сидеров и Красимир Каракачанов се стягат за широка патриотична коалиция, с която да атакуват парламента на следващите избори. До края на септември лидерите на отделните партии и организации ще се съберат на обща среща в София на 22 септември, за да уточнят детайлите в бъдещата формация.
 

Целта е на парламентарния вот догодина националистическите и патриотичните партии да излязат с единни листи по региони.

Според социологически проучвания бъдещото обединение ще спечели от раз най-малко 12 процента от гласовете на избирателите. Изборната математика към този момент им давала най-малко 35 депутати. Идеята бе лансирана преди няколко месеца от лидера на "Атака", а преди дни Каракачанов призовал в отворено писмо за единни действия всички партии от национал-патриотичния спектър.

Към момента готовност за участие в коалицията имат "Атака", ВМРО и "Защита". Още 7-8 структури ще се присъединят към т.нар. патриотичен блок.

Общата среща на лидерите се планира около датата 22 септември, когато се отбелязва 104-годишнина от Независимостта на България, заяви пред "Стандарт" Каракачанов. Дали обединението ще се случи, зависи от лидерите на формациите, коментира Сидеров. И призова всички да се посветят на основната кауза за България, вместо да залитат в лични амбиции. В същия дух се изказа и Каракачанов. И двамата поотделно обясниха, че има няколко ключови теми, по които партиите трябва да постигнат съгласие, преди да сложат подписи под коалицията.

Демографската криза, образованието, здравеопазването, енергетиката и външната политика са основните пунктове за съглашение. От "Защита" вече са обявили, че твърдо застават до "Атака" и ВМРО.

Партиите вече са започнали общи инициативи, признаха лидерите им. Протестите срещу увеличаването на тока, новите такси за паркиране в центъра на София и общо отбелязване на 6 септември в Пловдив са част от съвместните действия на бъдещите коалиционни партньори.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 8980 |07.09.2012 Калина Крумова окончателно на екран; по НТВ заедно с Хр. Калоферов . 45| 7272 |14.08.2012 ВМРО пита Бойко ще вади ли Ботев от учебниците! . 20| 6141 |01.08.2012 ЕС и САЩ ще се борят заедно срещу тероризма . 48| 7042 |08.07.2012 ВМРО тръгва срещу етническата престъпност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads