Реклама / Ads
3| 4829 |20.08.2010 НОВИНИ

ВМРО брани български имоти зад граница

.
В настоящия момент на световна икономическа криза, за страната ни би било пагубно да се продава българско недвижимо имущество зад граница. Това е становището на ВМРО, изразено по повод информация, че от известно време Министерството на външните работи подготвя списък на легации зад граница, които ще бъдат предложени за закриване, съобщават активисти на партията.
 

Освен това се заговори и за продажба на определени имоти на българската държава зад граница, които в настоящата икономическа криза тя не може повече да поддържа. До момента няма яснота кои точно ще бъдат те, нито какви ще са критериите, по които ще се определят. Въпреки това, в определени страни, макар и неформално, вече се подготвят сделки. В почти всички случаи се касае за скъпи имоти, намиращи се на отлични места.

По информация на ВМРО, вече се търси купувач за една от сградите, с които България разполага в Тунис. Страната ни притежава 24 апартамента в сградата, която се намира на avenue De La Liberte, в квартал Belvedere в централната част на Тунис. На приземния етаж на сградата има две големи помещения, които са били представителство на БГА Балкан и склад. От българското посолство там са влезли в преговори с йорданската банка AmenBank. В момента в част от тези апартаменти живеят преподаватели, които работят в столицата и повечето членове на българското дипломатическо представителство.

„За пореден път държавата ще разпродава имущество, за да позакърпи дупки в бюджета. Въпросът е докога? Вместо да се помисли за дългосрочен мениджмънт на имотите и отдаването им под наем, с лека ръка се взема опасно крайно решение”, посочват от ВМРО.

Според някои оценки България притежава имоти зад граница на стойност 1 млрд лева. След като българската икономика беше престъпно разграбена през последните 20 години, тази собственост остава сред последните по-сериозни активи на държавата, категорични са от патриотичната организация.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5461 |12.08.2010 БАН: Топят ни с високи заплати, искат имотите на Академията . 12| 5043 |11.08.2010 Провериха имотите на Доган, чакат се резултати . 1| 4817 |09.08.2010 Сърби спипаха 50 кг хероин на границата с България . 15| 5203 |06.08.2010 Д. Гяуров: Крайно време е ревизията за Догановите имоти да приключи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads