Реклама / Ads
5| 5416 |09.10.2012 НОВИНИ

От ВМРО дават на прокуратурата събирачите на дългове

.
Според Ангел Джамбазки тези фирми са незаконни
От ВМРО сигнализираха за зачестили оплаквания на хора, подложени на физически и психически тормоз от фирми-събирачи на дългове. Сигналът до Главната прокуратура и Комисията за защита на личните данни е внесена от ВМРО.
 
Според заместник-председателя на партията и столичен общински съветник Ангел Джамбазки дейността на тези фирми е неморална и незаконна. В подкрепа на своите думи от ВМРО изнесоха данни за хора, пострадали от въпросните фирми, към които някои мобилни оператори или доставчици на обществени услуги, се обръщат за събиране на просрочени задължения. ВМРО ще предоставят тези данни на главния прокурор.

От ВМРО настояват прокуратурата и комисията да разгледат всички сигнали в страната и да вземат мерки по жалбите, свързани с незаконно разпространение на личните данни на длъжниците.

„Настояваме т. нар. фирми, събирачи на дългове, да имат публичен регистър, в който да се виждат всички техни служители и техните служители да бъдат проверявани дали имат криминални регистрации, имат ли противообществени прояви, имат ли влезли в сила присъди за умишлени престъпления от общ характер. Нашето твърдо убеждение е, че вече безработните застрахователи от магураджийски тип са се прехвърлили към тези фирми, събирачи на дългове, и си изкарват препитанието, изнудвайки в повечето случаи самотни хора, които не са достатъчно правно грамотни, или хора, които са притиснати от обстоятелствата", добави Джамбазки.

По думите му по този начин се извършва един мащабен тормоз върху десетки, а защо не и стотици хиляди български граждани, които са принуждавани и изнудвани да плащат сметки, които, според ВМРО, те не дължат.

„Настояваме Комисията за защита на личните данни да се произнесе по това има ли нарушение в действащото законодателство при прехвърлянето на тези масиви от данни", каза още Ангел Джамбазки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 7674 |04.10.2012 Донев и Павлов продават "Труд" и "24 часа" и дим да ги няма . 20| 5825 |28.09.2012 Прокуратурата май е сбъркала за САПАРД . 90| 5953 |26.09.2012 Емилия Масларова: Да се дават бонуси за всяка година стаж над пенсионна възраст . 25| 11650 |25.09.2012 Обвиниха прокуратурата, че изтезава Ал. Петров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads