Реклама / Ads
3| 4678 |05.06.2018 НОВИНИ

ВМРО иска забрана на гей парада

.
Източник: БГНЕС
Патриотите от ВМРО искат от Министерство на вътрешните работи да отмени гей парада в София. В него воеводите виждат заплаха за обществения ред. ”Противозаконен и опасен” е София прайд по думите на общинския съветник от ВМРО в СОС Карлос Контрера.
 

В негов сигнал до силовия министър Валентин Радев той настоява МВР да бъде забранено провеждането на София прайд на 9 юни.

 

Контрера изтъква, че съгласуването на провеждането на гей парада е допуснато при нарушаване на принципни положения на Закона за събранията, митингите и манифестациите, Закона за общинската собственост и Закона за МВР.

По думите му не може да бъде допуснато да се правят контролно-пропускателни пунктове, да се пречи на гражданите часове преди гей парада да преминават през парка. Като недопустими Контрера вижда и практиките цели улици да бъдат блокирани цели улици и тротоари за, по негови думи частно парти.

 

Контрера се хвана и за сумата, която данъкоплатци ще платят за охрана на това събитие. Не е нормално 1200-1300 полицаи да охраняват това мероприятие и да се харчат по над 160 000 лв., изтъкна воеводата. Според него, ако е необходима толкова охрана, то има заплаха за обществената сигурност и е редно МВР да сигнализира Общината и парадът ада бъде забранен или преместен на друго място, в друг ден и час.

 

"Смятам, че МВР удобно се крие при всеки гей парад, отказва информация и същевременно с лека ръка праща кохорти полиция от половината държава да пазят това екзотично мероприятие, разбира се, с парите на българските данъкоплатци", нападна МВР-шефа, Контрера.

 

По думите му е необходимо политическото ръководство на МВР да вземе предвид острата по, думите на Контрера, реакция на българското общество срещу Истанбулската конвенция. За воеводата това е доказателство, че българите не приемат подобни постановки, в това число и провеждането на гей паради.

"Нещо повече, тихомълком съгласувайки гей парада, МВР върви и срещу Българската православна църква, и срещу другите вероизповедания, които ясно и категорично заклеймиха София прайд", пише Контрера

 

"Ето защо поставяме пред вътрешния министър въпроса "или-или". Или да даде данни, че има опасност за обществения ред и да забранят парада, или, ако твърди, че няма опасност, да не го охраняват. Просто е", изиска общинският съветник.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4672 |05.06.2018 Искат Русия да освободи Олег Сенцов . 0| 4576 |04.06.2018 Музикантите от БНР: Държим на нашите искания . 3| 5354 |03.06.2018 Румен Петков иска оставката на Валентин Радев . 3| 4560 |03.06.2018 Президентът на Германия поиска прошка от гейовете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads