Реклама / Ads
18| 6397 |02.07.2011 НОВИНИ

ВМРО отново скочи срещу "Свидетели на Йехова"

.
Близо 30 протестиращи от ВМРО и три пъти повече служители на реда се събраха пред зала "Христо Ботев" в Студентски град, където "Свидетели на Йехова" провеждат своя конференция. Днешният протест обаче мина без ексцесии и сблъсъци.
 


Зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки заяви пред news.bg, че тази секта е опасна за здравето и живота на хората, тъй като продължава открито да проповядва религиозните си убеждения.

По думите му и днес на конференцията са дошли основно чужденци проповедници, които не говорят български език и се опитват да привлекат в сектата предимно млади и лабилни хора.

Джамбазки подчерта, че конгресите на сектата са регулярни и предпочитаните градове са по-големите и с географско значение - Варна, Пловдив, Перник, Бургас, а сега и София.

Той изрази възмущението си, че още от автобусната спирка на булеварда се чува религиозна музика, която звучи в залата.

По думите му проповедници от „Свидетелите на Йехова" са направили опит да излязат и да разговарят с протестиращите.

Джамбазки наблегна и това, че е показателен фактът, че „свидетелите" се движат с охрана.

Според него сектата изнудва правителството. Той припомни, че когато е била регистрирана сектата, с правителството е подписано споразумение, в което се казва, че, за да проповядват религиозните си убеждения, те трябва да се откажат от убеждаването на хора да не даряват органите си и да се отказват от кръвопреливане.

Това обаче не е така и „Свидетелите на Йехова" продължават да проповядват тези свои разбирания на всяко религиозно събиране, подчерта Ангел Джамбазки и добави: "След като 5 пъти си предсказал края на света и той очевидно не е дошъл, значи нещо с часовника ти е сбъркано."

Той посочи, че „йеховистите" са дошли организирано с 5 автобуса. „Ако приемем, че автобусите са пълни, значи вътре има поне 250-300 души", коментира зам.-председателят на ВМРО и допълни: "Запитайте се как се организират хора с автобуси да посещават религиозно мероприятие?"

"Разцвета на такива безумства е по време на криза, когато хората са обезверени, озлобени и бедни", обясни Джамбазки. Междувременно, по думите му, представителите на православната църква се разхождат с джипове и скъпи часовници, а на религиозни празници се появяват накичени със злато.

Войводите поясниха, че протестират срещу дейността на „Свидетели на Йехова", не защото те не са представители на източноправославното вероизповедание, а защото тяхната религиозна пропаганда е опасна за обществото.

Те многократно са напомняли, че „йеховистите" отричат всички национални и религиозни празници, уважението пред националните символи, знаме и химн, подтикват към разрушаване на семейството и семейните ценности. Не позволяват кръвопреливане и присаждане на органи.

По думите им „Свидетелите на Йехова" са особено опасна секта и неслучайно не са регистрирани като вероизповедание в много от държавите в Европейския съюз, включително и в съседна Турция.

Ангел Джамбазки е категоричен, че ВМРО ще продължат с протестите, докато „Свидетели на Йехова" не спрат да проповядват безумните си тези.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6743 |28.06.2011 Опозицията срещу промените "Дянков" в конституцията . 2| 5722 |28.06.2011 Делото срещу Батко яко зацикли . 70| 6283 |27.06.2011 Боядисаният паметник е протест срещу оклюмалата нация . 20| 6903 |20.06.2011 Нова ТВ на война срещу БиТиВи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads