Реклама / Ads
3| 4320 |27.12.2017 НОВИНИ

ВМРО е против Конвенцията за еднополови бракове у нас

.
Красимир Каракачанов
В официално свое съобщение до медиите от ВМРО твърдят, че международни лобита натискат България да узаконим ”третия пол”. Партията силно се противопоставя на ”Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие”, известната като Истанбулска Конвенция.
 
В документа се налагали учебни програми за изучаване на хомосексуализъм и травестизъм. Конвенцията също създава възможност за налагане на еднополови бракове, според патриотите.

Движението е силно против ратифицирането на документа. Под заглавие за домашното насилие, Конвенцията налага учебни програми за изучаване на "нестереотипни роли на пола" като хомосексуализъм и травестизъм.

Според патриотите съдържанието на Конвенцията съдържа скандални текстове, "атакуващи такива основополагащи категории за българите като мъжки и женски пол, семейство от мъж и жена, правата на родителите, правото на свободно вероизповедание и др". "Пол означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и мъжете". ВМРО се противи и на това, че Конвенцията ще задължи България да дава статут на бежанец на всеки чужденец с "особености на пола".

30 граждански, християнски и други организации за защита на семейството са се обърнали с молба за недопускане на ратификация на Истанбулската конвенция към зам.-министър председателя по обществен ред и сигурност Красимир Каракачанов.

Каракачанов пусна и писмо до Началника на кабинета на премиера Бойко Борисов, в което категорично се противопостави на приемането на тази Конвенция. В писмото се настоява тази Конвенция да бъде подложена на широк обществен дебат и едва тогава да бъде разглеждана по същество.

Сред доводите на патриотите да не бъдат приемани подобни текстове са зачестилата практика трансексуални мъже-спортисти да се състезават в женски дисциплини и да доминират сред жените при вдигането на тежести, бягането, борбата, колоезденето, американския футбол, баскетбола, смесените бойни изкуства и др; училища ще подлежат на санкции, ако не позволяват на момчетата, които се идентифицират с женския пол, да използват тоалетните и баните на момичета и обратно; Конвенция ще доведе до обвинения в насилие срещу родители, ако откажат да третират своето момиче като момче, при положение, че дъщеря им е пожелала това.

В официалното становище на ВМРО пише, че "Конвенцията има за цел да премахне всяка "традиция, основаваща се на стереотипни роли на половете".

Патриотите изтъкват, че Словакия е спряла всяко движение за ратификация на Конвенцията след остра полемика. След опит да бъде тихомълком гласувана, разгорещени дебати се разгарят и в Хърватия, която също отхвърля Истанбулската Конвенция. Тя е отхвърлена и в Латвия, Унгария.

По думите на националистите "цяла Източна Европа е взривена от Истанбулската конвенция". Те смятат, че подобен документ ще даде власт на ЛГБТ активистите да атакуват "единствените два пола - мъжки и женски, за атака срещу традиционното семейство и за налагане на хомосексуалния модел с подкрепа на държавата".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4960 |22.12.2017 И България гласува против Тръмп за Йерусалим . 1| 4303 |18.12.2017 Жителите на „Младост” на протест - ”Заедно против лошия въздух!” . 1| 3780 |18.12.2017 ВМРО: Светият синод на Гърция пали нови църковни войни . 3| 4532 |16.12.2017 ВМРО-ДПМНЕ бойкотира промяната на името на Македония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads