Реклама / Ads
3| 5123 |23.12.2009 НОВИНИ

Внесен е обвинителен акт за убийството на Стоян Балтов

.
СГП внесе обвинителен акт по делото Балтов
Софийска градска прокуратура е внесла в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Александър Данаилов, Светлозар Стоилов и Вили Георгиев за това, че на 4 декември 2008 година са причинили смъртта на Стоян Балтов, съобщиха от прокуратурата.
 
Обвинението срещу тримата е по чл. 116, ал. 1, т. 6 пр. 3, т. 11, вр. чл. 115, вр. чл. 20, ал. 2 НК.

Преди дни градският прокурор на София Николай Кокинов заяви пред БГНЕС, че се прави всичко възможно до Коледа да бъде внесен новия обвинителен акт за убийството на Балтов.

По думите на градския прокурор държавното обвинение ще бъде повдигнато и на трето лице. Досега за убийството на 21-годишния младеж, станало преди година пред затворената вече дискотека "Амнезия" в Студентски град, бяха обвинени Вили Георгиев и Александър Данаилов. Заради свидетелски показания на Мирослав Станчев през юли се наложи делото да бъде върнато и да започне разследване срещу още един заподозрян. Това е Светлозар Стоилов, който досега беше привлечен само като свидетел по делото. Друг свидетел по делото - Любомир Руменов, заяви през юли, че в нощта на инцидента, когато компанията била в дискотека "Амнезия", Стоилов бил пиян и дори охраната на заведението не го пускала вътре.

Frognews.bg припомня, че 3 юли бе първото заседание по делото за убийството на Стоян Балтов, което продължи повече от 8 часа. В края на заседанието страните поискаха делото да бъде прекратено и върнато на прокуратурата. Това става на 17 юли, когато Софийски градски съд прекрати производството за убийството на Стоян Балтов и върна делото на прокуратурата за допълнително разследване. Тогава СГС реши и да промени мярката за неотклонение на подсъдимия Вили Георгиев от задържане под стража на домашен арест поради това, че не съществува опасност да се укрие и извърши ново престъпление. Александър Данаилов остава в ареста.

Аргументът на състава на Софийски градски съд, който гледа делото Балтов е, че са налице съществени процесуални нарушения, които накърняват правото на подзащитния Вили Георгиев за честен обективен съдебен процес срещу него.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6019 |24.10.2009 Близки до Доган получават смъртни заплахи след убийството на Ахмед Емин . 0| 5503 |06.10.2009 Приключи разследването за убийството пред "Соло" . 9| 5694 |13.09.2009 Внесеният закон за лустрацията е против Конституцията . 0| 5308 |11.09.2009 Продължават разследването за убийството на Георги Марков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads