Реклама / Ads
1| 4769 |18.03.2010 НОВИНИ

Внесоха в съда обвинението срещу Баретата

.
Златко Баретата
Прокурори от специализираните екипи внесоха в Софийския градски съд обвинителен акт срещу Златомир Иванов – Баретата и още 20 лица, съобщиха от прокуратурата.
 

На Иванов е повдигнато обвинение, затова че ръководил организирана престъпна група, създадена с цел да разпространява наркотични вещества в страната.
Златомир Иванов и Мартин Димитров са привлечени към наказателна отговорност и за предумишленото убийство на Румен Стефанов, извършено по начин, опасен за живота на мнозина /чрез употреба на огнестрелно оръжие на обществено място където са се намирали множество хора/, за което З. Иванов е бил подбудител, а М. Димитров – помагач.

На Мартин Димитров, Георги Йорданов, Филип Христов, Георги Петров, Валентин Луков, Юлиян Зашев, Иван Величков, Даниел Кръстев, Ивайло Борисов и Евгени Евтимов е повдигнато обвинение за участие в групата.
На Коста Трифонов, Борислав Секулов и Петър Йорданов е повдигнато обвинение за участие в групата, както и за нанесена лека телесна повреда, в съучастие и в изпълнение на решение на организираната престъпна група.
На Марин Вълчев, Росен Иванов, Кирил Атанасов, Богдан Василев, Мартин Горески е повдигнато обвинение за участие в организираната престъпна група, както и за държане и разпространение на наркотични вещества.

На Стоян Дичев и Васил Колев са обвинени за участие в групата, но е взето предвид това, че предали се доброволно и съдействали на органите на властта за разкриване и доказване на извършените от нея престъпления.
На Колев е повдигнато и обвинение държане и разпространение на наркотични вещества, при условията на опасен рецидив.

15 от обвиняемите са с мярка за неотклонение „задържане под стража”, 2 са с „домашен арест”, 1 с „парична гаранция”, 1 с „подписка” и на двама не са взети мерки за неотклонение, тъй като търпят присъди „лишаване от свобода” по друго наказателно производство.

Материалите по делото са събрани в 53 тома, разпитани са 107 свидетели и са изготвени експертизи от 52 вещи лица.

Frognews.bg
припомня, че през април при акция на МВР и прокуратурата проведена в София, Перник, Варна и Бургас бяха задържани 22-ма от хората на Баретата. В ареста обаче бяха оставени само четирима - Мартин Димитров от Перник, Петър Стоянов и Валентин Луков от Варна и Петър Горанов.

Няколко месеца по-късно основният свидетел на прокуратурата Ивайло Серафимов оттегли показанията си срещу Баретата и набеди другия свидетел по делото – Димитър Вучев–Демби, че го е притискал и карал насила да свидетелства. Третият свидетел Тихомир Георгиев също показа известни колебания в показанията си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 7024 |16.03.2010 Ив. Костов: Отворете досието "Петрол срещу храни" . 4| 4595 |12.03.2010 Я. Янев скочи срещу избора на Фандъкова . 5| 5003 |10.03.2010 Внесоха обвинението срещу Мургина в съда . 1| 5753 |09.03.2010 Златко Баретата се лекува в МВР болница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads