Реклама / Ads
6| 4538 |16.12.2014 НОВИНИ

Внимание! Не оставяйте нищо в колите си, сръчни крадци ги обират за 1-2 минути

.
Сръчни крадци вече са плъзнали по големите паркинги пред магазини, кина и лъскави заведения. За 1-2 минути те обират колите с документи, ценности и подаръци. Това алармират от столичната полиция.
 

Апашите се възползват от момента, че хората масово пазаруват. Обичайно причакват набелязаната жертва, като я наблюдават от автомобил, паркиран наблизо. Щом видят, че шофьорът се е отдалечил, оглеждат стоката в колата и преценяват за секунди дали да атакуват. Ако видят, че има хляб и хранителни покупки няма да рискуват. Но ако забележат лаптоп, таблет, телевизор, фотоапарат, якета, чанта с документи и т. н. изобщо не се колебаят. Отварянето на возилото трае само няколко секунди. След това разтоварват по най-бързия начин багажа и изчезват светкавично. Предварително проучват къде има камери, за да могат да ги заобиколят. Наясно са дори коя камера до къде хваща, признаха криминалисти с опит. Те предупреждават хората да не оставят нищо в колите си, дори за малко.


Другата голяма напаст са джебчиите, които зверски се активизират покрай празниците. Опитните крадли обичайно се връщат от Лондон и веднага плъзват по моловете като хлебарки. Лошото е, че са трудно разпознаваеми. Облечени са луксозно, изглеждат добре и трудно може да се прецени коя от тях ще бръкне в чантата. Практиката показва, че най-често се скупчват там, където се продават дрехи и където има най-големи тълпи. В градския транспорт пък се пускат румънските джебчии, които са предимно мъже. Облечени са в костюми и обичайно четат вестник, докато се возят. Също мъже-апаши обикалят заведенията уж като клиенти. Влизат вътре, отиват до закачалката да си оставят палтото, но през това време изпразват джобовете на останалите връхни дрехи. Ако номерът не сработи, сядат до някоя дама или кавалер с чантичка и неусетно я изпразват. Щом си свършат работа напускат, дори без да са си изпили питието.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4265 |13.12.2014 Пламен Димитров: От 15 години правим реформа в пенсионната система и нищо . 10| 6500 |12.12.2014 Е. Йорданов: Недопустими са пресконференции на МВР, в които не казват нищо . 1| 4007 |11.12.2014 Внимание! Влизат в сила новите правила за етикетиране на храните . 19| 4307 |07.12.2014 Каракачанов: Сливането на двете разузнавания ще ги унищожи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads