Реклама / Ads
70| 11596 |30.09.2011 НОВИНИ

Внукът Йорго-най-голямото зло във фамилия Рашкови

.
Георги Рашков Източник: 24 часа
Напълно целенасочено внуците на Цар Киро убиха сина ми”, категоричен е бащата на 19-годишния Ангел Петров, който бе прегазен от бус в Катуница и почина на място.
 

Убийството се случва след поредния сблъсък между Ангел и внука на Цар Киро - Георги, пише в. 24 часа. Според хората от Катуница точно наследникът на ромския тартор е подбудител на бруталната саморазправа с жертвата, като лично е инструктирал 55-годишния ром Симеон Йосифов да го премаже. “Ако и този път Йорго не влезе в затвора, това ще е поредното доказателство, че фамилията е с протекции”, категорични са роднините на Ангел, които неведнъж са страдали от поведението на царския наследник. Поредният конфликт между 19-годишния Георги Рашков и връстника му Ангел се оказва фатален. Между семействата им тлее омраза от години. Ангел е внук на бившата кметица на Катуница София Христева. Дядото на Георги е прословутият ромски тартор Цар Киро.

Георги Рашков е син на т.нар. принц Ангел. Момчето е родено в Гърция преди 19 г. Не ходи на училище и е с основно образование, точно като дядо си. Според съдебното му досие е безработен. Има по-голям брат Кирил, който е любимият внук на дядото със синя кръв. Липсата на образование не пречи на Георги да успее в живота, особено с богат човек като дядо си. Момчето има огромен апартамент в Пловдив, кара последен модел лимузини и обикаля фолкзаведенията в търсене на силни изживявания. Първият му сблъсък с правосъдието е заради случка от 30 юли 2009 г. Ако тогава съдът в Асеновград беше постановил условна присъда вместо да го освободят от наказателна отговорност, при второто изправяне пред Темида за същото престъпление Георги щеше да влезе в затвора още на следващата година.

На тази дата Георги, тогава 17-годишен, и братовчед му Кирил се прибират от Пловдив в Катуница. Часът е около 19,30. Движат се с форд. До железопътния прелез на селото се разминават с джип “Ауди”. Разпознават Никола Младенов, който е брат на “царица” Костадинка, съпругата на Кирил Рашков. Между фамилиите има дългогодишен конфликт заради семейни спорове. Двамата братовчеди решават да потърсят сметка на Младенов, който миналата година се самоуби в дома си. Дават газ към семейното имение в Катуница. Георги слиза от форда и се качва в поръчковото сиБМВ, където държи незаконния си пистолет. Вече въоръжен, “принц” Йорго тръгва да търси нежеланите гости в своето лично село. Открива ги на кръстовище близо до палата на дядо си. Слиза от БМВ-то и с пистолет в ръка се насочва към джипа. Започва да стреля по возилото. Никола Младенов казва на шофьора си да обръща джипа и да се махат от селото, защото се страхува за живота си. Георги псува и ги плаши с убийство и рязане на глави. Джипът с Никола Младенов потегля за изхода на Катуница, но Йорго не се отказва. Тръгва след тях. На изхода от Катуница в посока Пловдив се изравнява с аудито. Колите карат с над 120 километра в час.

Георги спуска стъклото на БМВ-то си и отново насочва пистолета към бягащите в паника. Веднага след случката Младенов пуска жалба в полицията за поведението на Йорго, като го определя като демонстрация на сила, безпардонност и безнаказаност, проявени както към него и спътниците му, така и към обществото. При огледа на местопрестъплението на следващия ден ченгетата откриват 7 гилзи от оръжието на разбеснелия се ром. Образувано е дознание по чл. 325 от НК, който предвижда до 2 г. затвор. За същото престъпление масово се налагат условни присъди, показа проверка на “168 часа”. Не и за Георги Рашков. По предложение на държавното обвинение той е освободен от наказателна отговорност и се разминава с глоба. Остава с чисто съдебно минало.

“Определеният размер на глобата е съобразен със семейното положение и материалното му състояние, добрите характеристични данни и обстоятелството, че се грижи за малолетното си дете. Съдът е на становище, че така наложеното наказание в този вид и размер ще способства в най-висока степен за постигане целите на индивидуалната и генералната превенция на наказанието”, пишат съдиите от Асеновград, носамо няколко месеца по-късно Георги Рашков напълно ги опровергава. Няколко месеца след това решение на съда Георги Рашков отново извършва брутално престъпление. На 16 август 2010 г. журналистът Емил Кацаров е изпратен за репортаж в Катуница, като темата е имотите на Цар Киро. Кацаров търси Кирил Рашков в дома му, но удря на камък. След това отива да снима вилата му. Охранителите предупреждават Цар Киро и той пристига с тузарския си мерцедес с дяволския номер 6660.

Паркира така, че запушва колата на репортера, и крещи: “Гяури, не ви ли омръзна! Ще ви разкатая, докога ще ви прощавам, ще взема хора да ви запалят домовете и на роднините ви, ще ви накарам да страдате цял живот.” Малко след това с джип БМВ пристигат и братовчедите Георги и Кирил - герои на екшъна отпреди година. Кацаров е принуден да влезе в лимузината на “царя” и да даде касетата от камерата си. На мястото се събират хора от селото, роднини на ромския тартор, идват и полицаи. Униформените не успяват да озаптят разбеснелите се роми. Цар Киро не връща касетата на Кацаров, въпреки че той снима на публично място, което законът не му забранява. В присъствието на полицаите внукът на Рашков Георги тръгва към репортера със свити юмруци и крещи: “Кой си ти? Кой ти е разрешил да снимаш? Майка ти ще е..! Ще те изкормя! Ще те убия!”

Полицаите успяват да хванат Йорго и го предупреждават, че ще бъде арестуван. След това всички влизат в къщата на Цар Киро. Там внукът му продължава със заплахите към Емил Кацаров въпреки присъствието на кварталните полицаи: “Тебе те запомних, нещата няма да ги оставя така.” Кацаров звъни на шефката си в София, а цар Киро взема телефона му и й обяснява, че журналистите заслужават да бъдат бесени както в Иран и Ирак. Въпреки всички протекции на цар Киро и фамилията му, дело е образувано, защото става публичен скандал. Обвиняеми са “царят” и достойният му наследник Георги, който вече се е разминал с глоба и се води с чисто съдебно минало. Точно това взема предвид същият районен съд в Асеновград, когато го осъжда условно. магистратите вече сочат, че Георги е с лоши характеристични данни, като само година преди това колегите им от друг състав твърдят, че е добър и примерен. За престъплението, което е извършил Георги, по закон трябва да лежи до 6 г. в затвора. Съдиите решават друго - една година условно. Съдът отново изтъква, че това наказание е превантивна мярка за следващи престъпления.

Ако тази присъда бе постановена на предното дело, за случая “Кацаров” внукът на Цар Киро щеше да бъде в затвора. Но и този път се разминава с решетките, както и дядо му, който е осъден на 3 г. условно. Година след поредното измъкване внукът на Цар Киро отново подпалва вражда с поведението си. Този път краят е фатален. (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5596 |21.09.2010 Царска фамилия гради гробници в Катуница . 0| 4649 |17.07.2009 Прокуратурата не потвърди, че отвлеченият е от фамилията Краус . 60| 5614 |14.02.2009 Грънчарова-Паси ще е фамилията на евроминистърката ни от днес . 3| 9251 |16.06.2007 Симеон Сакскобургготски празнува 70-годишен юбилей с цялата си фамилия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads