Реклама / Ads
0| 5025 |21.03.2007 НОВИНИ

Вода и огън из страната плюс 114 катастрофи в добавка

.
Поройни дъждове оставят населени места без ток, пожари бушуват, придружени със силен вятър. Катастрофите по пътищата надхвърлиха трицифрено число.
 

75 села в област Кърджали са без ток, съобщиха от Национална служба “Гражданска защита” към Министерството на държавната политика при бедствия и аварии. Причината е авария в електропровод вследствие на силния вятър и проливните дъждове. Осем екипа на “Електроразпределение” работят по отстраняването на аварията. Големи количества дъжд се изляха в Смолянско. През изминалото денонощие най-много дъжд се изля в района на Златоград – 54 литра на квадратен метър. 44 литра на квадратен метър е количеството дъжд в Арда, следвано от Смолян – 40 литра на квадратен метър, но за изминалата нощ, защото вчера в областния град почти не валя. Само 19 литра на квадратен метър е дъждът в Девин.

Около 10 пожара бушуваха на територията на страната. Потушаването на пламъците бе затруднено от силния вятър. Пожар горя в Люлин планина, в района между Владая, село Драгичево и местността Бонсови поляни. За овладяването на пожара бяха изпратени 11 пожарни коли - 8 от София и 3 от Перник, както и три водоноски, фадрома, и булдозер. По първоначална информация пламъците са обхванали 1000 декара сухи треви, смесена гора и боров масив. Пожарът е засегнал и в различна степен селкостопански насаждения. В промишлената зона на Търговище горя цех за пластмасови изделия. В гасенето на пламъците се включиха три противипожарни автомобила и огънят бе овладян. Около 1000 декара суха трева, храсти и смесена гора изгоряха при пожар край село Драгомир, община Съединение, Пловдивско. В потушаването на пожара се включиха четири противопожарни коли. Пожари горяха още в Железница, Своге, Горна Малина, Годеч и др. Междувременно бяха изнесени данни, че при пожари в столицата от началото на годината са загинали трима души. От началото на годината до 18 март в страната са избухнали 6726 пожара на суха тревиста растителност и 96 горски пожари. Само за последната седмица броят на пожарите на суха растителност е 913, а на горските 34.

106 катастрофи са станали в столицата през изминалото денонощие и 8 на територията на страната. Няма загинали. 10 души са пострадали, трима са с опасност за живота.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5022 |03.04.2007 96 стотинки за кубически метър без ДДС да бъде минималният праг на цената на водата . 0| 5441 |04.04.2007 Концесионният договор със "Софийска вода" е неизгоден . 0| 7493 |11.05.2007 Песента "Вода" ще звучи на финала на Евровизия, българи от цяла Европа се стягат за гласуването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads