Реклама / Ads
1| 5658 |27.04.2013 НОВИНИ

Водачът на листата на ЛИДЕР в Кюстендил направи първа копка на Завод за бетонови блокчета

.
Първа копка за строителството на Завод за производство на блокове от аериран и автоклавиран бетон направи водачът на листата на ПП ЛИДЕР за Кюстендилски избирателен район инж. Владимир Владимиров. Заводът ще бъде до ТЕЦ- Бобов дол.
 

„Една от основните цели в програмата на ПП ЛИДЕР е да съживим България. Това означава да развием икономиката, да създаваме нови работни места, за да могат хората да останат да работят в България. Това е инициатива, с която показваме съвсем нагледно това, което пишем в нашите програми. Този което сме начертали в бъдеще е предоставяне на площ на фирма за построяване на оранжерия, върху площ от 17 дка и след няколко месеца започва изграждането на сероочистващата инсталация на блок 3. Заводът трябва да е готов до края на август 2014 г. сероочистващата инсталация до края на декември 2014 и предполагаме, че ще имаме оранжерии до средата на 2014 година", заяви инж. Владимир Владимиров.

Оборудването на завода за бетонови блокчета и финансирано по проект „Намаляване на негативното влияние върху околната среда, чрез възлагане на част от отпадъчните продукти в ново „зелено" производство", финансиран по ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика. Стойността на проекта е 7 839 108 лв., от които 50% са безвъзмездна финансова помощ, а останалите са собствени средства на ТЕЦ- Бобов дол. Заводът ще е разположен на площ от 17 дка. Прогнозната стойността за изграждането на завода е около 8 млн. лв., които ще се инвестират от ТЕЦ- бобов дол.

„Производството на тези строителни елементи ще бъде от пепелта при производството на електроенергия, гипса от сероочистващата инсталации и добавка от цимент, алуминиева паста и хидратна вар. С това ние ще намалим отделените отпадъци в района, които трябва да се складират на депото в Каменик, а ще произведем нещо действащо в реалната икономика. Това ще натовари вас работещите в ТЕЦ-а , но ние доказахме със сероочистващата инсталация, с производството на електроенергия, че можем да се справим. Ще се справим и с това да строим, да произвеждаме други неща, нужни за икономиката на България", каза още водачът на листата на ПП ЛИДЕР в Кюстендил.

Инж. Владимиров счупи бутилка шампанско в кофата на багер, който направи първата копка, като на ритуалното начало на строителството на завода бяха кандидатите за депутати на ЛИДЕР и стотици работници от електроцентралата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4600 |25.04.2013 ЛИДЕР ще се включи в Тракийския юбилей . 1| 9930 |25.04.2013 ПП Лидер спазва обещанието – открива работни места, а не шумни кампании . 9| 5075 |25.04.2013 Плевнелиев: Не очаквайте да давам оценка за един или друг лидер . 7| 4864 |24.04.2013 ЛИДЕР с идея за спасяване на болници от финансов колапс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads