Реклама / Ads
0| 5209 |04.05.2010 НОВИНИ

Водят Емил Костадинов с белезници в съда

.
Емил Костадинов
Спортно-техничeският директор на ЦСКА Емил Костадинов ще бъде доведен принудително на следващото заседание по делото срещу бившия изпълнител директор на Кремиковци и президент на ЦСКА Александър Томов.
 
Това реши Софийският градски съд днес, след като бившата футболна звезда за пореден път не се яви като свидетел по делото

Тези дни ще излязат данни, че бившият премиер Сергей Станишев незаконно е вкарал ДАНС в ЦСКА. Това обяви бившият шеф на футболния клуб Александър Томов след поредното заседание по делото срещу него. Томов смята, че Станишев е решил да овласти предизборно "Кремиковци" чрез поставени фирми. Известният като Лупи бивш футболен "деятел" изрази недоволството си от това, че прокуратурата не разследва защо са се сринали акциите на комбината на борсата. По данни на Томов, докато е бил начело на "Кремиковци", общата стойност на акциите му е била 166 млн. лева.

Днес показания даде бившата главна счетоводителка на Кремиковци Гергана Дончева, която е работила в комбината между 2004-2008 г. Спомените й за извършени сделки в предприятието по нейно време бяха доста оскъдни. Тя все пак разказа за сделка с недвижим имот, от която не са постъпили пари по сметките на Кремиковци.

Обясни, че не е сигурна дали става дума конкретно за общежитие в квартал "Сухата река". На въпрос на съда, Дончева отогвори, че всъщност по нейни спомени е имало само един договор с недвижим имот на дружеството.

Тя си спомни и за продажба на хвостохранилището, което е упоменато в обвинителния акт срещу Томов. Ставало дума за сделка обратно изкупуване. Бившата главна счетоводителка обаче така и не можа да даде категоричен отговор на въпроса дали всъщност е виждала документ за хвостохранилището. Делото ще продължи на 7-ми юни.

Frognews.bg припомня, че Томов е подсъдим за присвояването на около 5 милиона евро от футболен клуб ЦСКА и ощетяването на "Кремиковци" с близо 29 милиона лева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5115 |26.03.2010 Дж. Уорлик: Цветанов и съдиите водят приятелски дебат . 2| 4489 |17.02.2010 Н. Младенов: За ПРО се водят разговори, не преговори . 0| 5156 |02.02.2010 Щракнаха белезниците на наркобоса Чинчилата . 0| 9283 |28.01.2010 Белезници за Ториното, човек на Баретата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads