Реклама / Ads
0| 7966 |28.06.2016 НОВИНИ

Военен полицай става съветник на Плевнелиев по военната сигурност

.
Данчо Дяков
Генерал-майор Пламен Атанасов и генерал-майор Любчо Тодоров стават генерал-лейтенанти, капитан І ранг Никола Каранов - комодор. ВМБ се трансформира във Флотилия бойни и спомагателни кораби с командир комодор Мален Чубенков. Бивщият директор на Военна полиция бригаден генерал Данчо Дяков става съветник на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност.
 
Правителството предлага на Президента на Република България да издаде укази за удостояване със звание „генерал-лейтенант” на заместник-началника на отбраната генерал-майор Пламен Атанасов и командващия на Съвместното командване на силите генерал-майор Любчо Тодоров. Предлага се удостояването с висшите офицерски звания да стане съответно от 30 октомври и от 30 юни т. г.

За назначаване на длъжността заместник-командир на ВМС и удостояване със звание комодор е предложен началникът на щаба на ВМС капитан І ранг Никола Каранов.

Поради трансформацията от 1 юли на Военноморската база (ВМБ) във Флотилия бойни и спомагателни кораби е предложено освобождаването на комодор Мален Чубенков като командир на ВМБ и назначаването му за командир на Флотилията.

Помощник-началникът на щаба J9 – Цивилно-военни взаимоотношения и партньорство, в Съюзното командване на силите на НАТО в Брунсум бригаден генерал Данчо Дяков ще бъде освободен, считано от 2 август, от длъжността поради изтичане на мандата му и се предлага да поеме поста на съветник на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност.

Полковник Митко Григоров, досегашен заместник директор на дирекция „Логистика” в МО, е предложен да оглави дирекцията.

Министерският съвет одобри и предложение до Президента за промяна в Указ 85/2012, с който са утвърдени изискващите висши офицерски звания длъжности във въоръжените сили на Република България и Националната служба за охрана. Промяната се отнася до трансформиране на длъжността командир на ВМБ в командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби (запазва се изискваното военно звание „комодор” за нея) и отмяна на длъжността директор на дирекция „Сътрудничество и регионална сигурност” в Международния военен секретариат на НАТО в Брюксел – длъжност, която не е ротационна за България, а е от типа „доброволен национален принос”. Това означава, че след изтичане на мандата на съответното лице на нея, длъжността се предлага на всички страни-членки на НАТО, като подборът се извършва от приемащата организация, пище още Otbrana.com=

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4962 |27.06.2016 Стив Ханке: В ЕС държавите стават заложници, а не членове . 1| 4329 |27.06.2016 Кунева: От транзитна държава ставаме крайна дестинация за мигранти . 3| 5145 |24.06.2016 Стрелците срещу Митьо Очите остават в ареста . 7| 3975 |24.06.2016 Камерън остава премиер, твърди външният министър на Великобритания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads