Реклама / Ads
0| 4402 |25.06.2015 НОВИНИ

Военни експерти от US армията проучват България чрез българи в Чикаго

.
Източник: Eurochicago.com
На 23 юни 2015 г. в залата към българския православен храм “Св. Иван Рилски Чудотворец“ в Чикаго се състоя среща на членове на Българо-американската асоциация (БАА) с военни експерти от 92-ри Civil Affairs Battalion*.
 

Предварителното им проучване ги е довело при най-голямата българска общност в САЩ, откъдето да почерпят повече информация за България, българските граждани и начина им на живот, информира Eurochicago.com.

 

Те обясниха за своите задачи, които изпълняват и ще изпълняват в страните от Европа, и с интерес слушаха разказите на членовете на асоциацията за родината, от която са дошли. Присъстващите на срещата българи не пропуснаха да се похвалят с древната история и с природата на България. Разказаха и за хубавите жени, кухня и храна, както и за съхраняването на българския език и традиции тук в Америка. Стана дума, разбира се, и за бедността и корупцията, прогонили милиони българи по всички краища на света.

 

От Eurochicago.com те научили за открития неотдавна в Чикаго паметник на националния ни герой Васил Левски, пред който те се снимаха.

 

* 92nd Civil Affairs Battalion е към 95 бригада и съставът му отговаря за отношенията и връзките с цивилното население на места (в конкретния случай в Европа), където има различни проблеми (от природни бедствия, до мироопазващи операции и до военни бойни действия).

 

Другите четири батальона са следните:

91-ви батальон – за Африка;
96-ти – централно командване;
97-ми – тихоокеанско командване;
98-ми – южно командване.

 

Всички военни от 92-ри батальон са преминали обучение по чужди езици и култури, и провеждат специализации в Европа, а повечето имат и тренинг в Афганистан. Тяхна задача е да оценяват нуждите на местното население и да обединяват местните, военни и хуманитарни служители за решаване на проблемите.

 

Много от тях са лекари, инженери, специалисти по право, по комуникации, строителство, селско стопанство, аварийно-ремонтни и други работи, целящи пълното премахване отрицателните последици, причинени от въздействието на бедствия и военни операции, както и животоспасяваща помощ на организацията на засегнатото население, взаимодействат с местни и международни неправителствени организации, и частни доброволчески организации. Или казано на английски: Civil Affairs Soldiers are responsible for executing 5 core civil affairs tasks; Civil Information Management, Foreign Humanitarian Assistance, Nation Assistance, Population Resource Control and Support to Civil Administration.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4127 |15.06.2015 Подсъдимият за убийството на Яна се хвана за техническите детайли на експертизите . 3| 5051 |08.06.2015 Чужди експерти: България дава най-много нови боеприпаси за джихадистите . 12| 5206 |02.06.2015 Гневно писмо до Борисов на военните разузнавачи . 1| 4582 |23.05.2015 Жителите на Мизия готови на бунт, искат повторна експертиза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads