Реклама / Ads
1| 4986 |20.10.2015 НОВИНИ

Военни обекти край Щръклево стават туристически

.
Сградата на МС
Правителството отне, поради отпаднала нужда, от Министерството на отбраната правото на управление върху осем имота с обща площ 1555 дка и застроени с над 100 сгради в землището на село Щръклево, съобщиха от „Дондуков” 1.
 

Обектите са предоставени безвъзмездно на общината. Плановете на местната власт са да развива алтернативен и културен туризъм.

 

На „ЕВН България Електроразпределение“ ЕАД беше дадено право да строи бетонов комплексен трансформаторен пост с два сектора в землището на село Златитрап. Разпределителното устройство е необходимо за електрозахранването на Интермодален терминал – Пловдив и на ЖП гара Тодор Каблешков. Теренът е собственост на НКЖИ.

 

С друго решение кабинетът кабинетът даде съгласието си „Холдинг БДЖ“ ЕАД да продаде на ДП „НКЖИ” съоръжения, оборудване и стопански инвентар от Почивно-възстановителния център в Кюстендил.


Кабинетът одобри отпускането на 801 569 лева за изграждане и рехабилитация на улици в промишлената зона на Сливен, съобщи БТВ. Парите ще се използват за обновяване на асфалтови настилки, включително за спирки на градския транспорт, изграждане на тротоарни зони за движение на пешеходци, поставяне на пътна маркировка. Това ще облекчи и обезопаси движението на товарни и тежкотоварни автомобили, както и придвижването на пешеходци в района, обявиха от правителството.

Средствата се предоставят на общината от бюджета на Министерството на икономиката за тази година чрез Българската агенция за инвестиции, съобщи още правителствената пресслужба.

В Промишлената зона се изпълнява инвестиционен проект "Разширение и модернизация на площадка "Лана" на "Е. Миролио" ЕАД, сертифициран през 2014 г. по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. От инфраструктурата ще се ползват и другите производствени предприятия в зоната, се посочва в съобщението.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4201 |19.10.2015 Няма насилие в телефоните на имигрантите, задържани край Средец . 3| 4180 |18.10.2015 Ненчев: При необходимост ще бъдат включени още военни на границата . 0| 4455 |17.10.2015 12 се удавиха край Одеса при инцидент с кораб . 12| 4027 |17.10.2015 Овладяна е ситуацията с бедстващия турски кораб край Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads