Реклама / Ads
5| 4936 |05.06.2008 НОВИНИ

Военният министър на морски купон преди важно пътуване

.
Десетки държавни мъже, генерали и журналисти са поканени във военната станция на курорта „Свети Константин" да отпразнуват началото на туристическия сезон. Купонът се организира от агенция „Социални дейности"
 
Тази година той щял да бъде в чест на военния министър Николай Цонев, решили бившите му подчинени в агенцията, довериха запознати пред Frognews.bg. На 6 юни край морето ще има пиене и ядене на корем, а веселбата  ще продължи цяла нощ със заря като на Нова година.

Тържествата по военните курорти в началото на всеки сезон са традиция откакто агенцията бе поета от  Николай Цонев. В минали години купонът се е вихрил в Созопол и Несебър.

Военният министър  снимки Вяра Йовева

Ден след откриването на морския сезон военният министър със свита журналисти ще излети в далечна държава. Мисията се пази в тайна, поради съображения за сигурност, съобщи неговата медийна съветничка Цвети Жекова. Пратениците на подбрани издания ще следват министъра навсякъде, но са дали дума да пишат за важното посещение чак като кацнат на летище - София. 

Не му е до веселба обаче на разследвания за злоупотреби ген. Евгени Манев. Шефът на  Военна академия „Г.С. Раковски" не е присъствал  на началото на приемната кампания в армейската Алма Матер, което е прецедент в историята на академията. Генералът е разследван за злоупотреба със служебно положение при сключване на договори за строителни работи. Негови колеги обаче твърдят, че Манев не би си позволил да вземе и стотинка от държавния бюджет. По голяма част от 130 - те хиляди лева, за които става дума в актовете, били отишли за възстановяване на стария параклис в района на академията.

 

Малък коментар: Николай Цонев е първият военен министър, който извади някои съмнителни сделки с имоти на армията. Това му прави чест. За далаверите в МО се знае отдавна, но те биваха прикривани с гриф "секретно". По този начин срещу панелки в "Люлин" някои политици се сдобиха с жилища на ул. "Оборище". Да са здрави. Министърът тръгва и на важни задгранични посещения. Верен на своите читатели и на истината Frognews.bg се старае да не изостава от събитията. Съобщихме неотдавна, че нашите в Ирак си въртят синджира от доста време, тъй като лагера "Ашраф", който охраняваха, вече не съществува. Съобщихме и за скандали с наши офицери и бойци в Афганистан. Написахме и за предстоящото пътуване на министъра още преди седмица - споменахме и за срещите му там. Днес от неговият екип ни посъветваха да не пишем такива неща, защото излагаме на опасност цялата делегация, барабар с колегите от някои медии. След това ни обещаха, че ще ни поканят за следващото пътуване. Признаваме, че подобен подход освен, че ни учуди, не ни хареса, а ни и обижда. Не за пътувания иде реч, а за правото на информация. Жалко, че някой е дал повод в някои ведомства да се смята, че ако вземеш журналисти на борда на правителствения самолет, доблестните дописки и коментари са ти в кърпа вързани. Много жалко. Въпреки това се съобразихме с желанието на съветниците на министъра. Което сигурно не говори много добре за нас...

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 12983 |02.06.2008 Морски пехотинец заплашен с 3 години затвор заради български „Калашник” . 33| 7645 |28.05.2008 Министър Масларова се облажила с военни имоти, помага й офицер на прикритие . 0| 4971 |22.05.2008 Бойното кръщение на министър Николай Цонев ще е в Афганистан . 6| 4735 |13.05.2008 Свиване на разходите, препоръча министър Орешарски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads