Реклама / Ads
6| 4852 |25.03.2015 НОВИНИ

Военният министър се обърка за "Дунарит" и лиценза

.
Николай Ненчев
Военният министър Николай Ненчев, член на междуведомственият съвет към МС измънка в "Лице в ли;це" че няма право да цитира доклада на ДАНС за военния завод "Дунарит" в Русе. Но от изнесената информация ставало ясно, че има заплаха за живота на работещите в предприятието. Това бе обърканото му мнение около министерята с лиценза на завод "Дунарит".
 
Започналите съвместни военни учения с американски военни са планирани отдавна. В момента изпълняваме решение, взето от предишното правителство. Целта им е същата, както на всяко друго военно учение - армията да бъде поддържана в бойна готовност. Това каза още министърът на отбраната Николай Ненчев., отговаряйки на въпрос за учението на полигон "Ново село".

Вярвам, че здравият разум ще надделее. Вярвам в силата на политическия дух и че нашите партньори ще вземат най-правилното решение. Надявам се, защото сами разбирате, че живеем в една изключително тежка международна обстановка, заяви Николай Ненчев, министър на отбраната, отговаряйки на въпрос дали се страхува от военен конфликт. „Не бих искал да прозвуча заплашително, но винаги има реална опасност, имайки предвид всичко онова, което се случва с „Ислямска държава”, с подготовката на радикалните ислямски елементи”, допълни той.

В коментар за взривовете в Иганово министърът заяви, че е силно обезпокоен от случилото се и е разпоредил проверки на всички складове за боеприпаси. По думите му само официалното разследване може да установи дали става дума за саботаж. Ще изработим такива механизми за контрол, че подобни неща повече да не се случват, подчерта той.

На въпрос дали Йордан Бакалов ще стане шеф на военното разузнаване, Ненчев отговори, че Бакалов не е единствената кандидатура, а папка с имената на другите номинирани е на бюрото му. Надявам се, че новият началник на служба "Военна информация" ще бъде избран скоро, заяви Ненчев. Той обясни, че преди това трябва да мине процедурата за издаването му на допуск до класифицирана информация. Кандидатурата на Бакалов е обсъдена с Борисов, предложението дойде от моя страна, поясни военният министър. Не съм от хората, които се опитват винаги да наложат собственото си мнение, особено когато се касае за националната сигурност. Винаги се вслушвам и в други мнения, добави той.

Той е категоричен, че няма скандални назначения в "Терем", а с кадровите промени са с цел да бъде изкоренена корупцията в дружеството и то да бъде оздравено. По думите му в МО ще бъдат реализирани 10% съкращения след одит на частна фирма, за което Фрог първи съобщи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4376 |25.03.2015 Министър Ненчев: До ноември участваме в засилени военни учения . 11| 4712 |23.03.2015 Министър Танев иска 4-степенна образователна система . 36| 9366 |17.03.2015 Фрог научи: Парламентарен секретар буни министър за Военното разузнаване . 7| 5487 |17.03.2015 Изчезналата Камелия: Ще ви побъркам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads