Реклама / Ads
10| 6586 |30.04.2020 НОВИНИ

Военните не харесват COVID-19, нискоефективен бил

.
Нов повод за страх пласират новините, че коронавируса може да се използва за военни цели. В САЩ дори се появявиха истински шпионски истории за това, как военните опитват да се възползват от COVID-19 срещу мирното население или вражески армии. Особено активни са Politico и FOX News. Според тях американските спецслужби провеждат изследвания как да бъде употребен вируса за милитаристични намерения.
 

От своя страна френски източници продължават да твърят, че лабораторията в китайския град Ухан е разработвала коронавируса именно за военни цели. Дори се твърди, че Франция е тази, която е подкрепяла експериментите в Ухан.

 

Учени обаче опровергават тези теории на конспирацията. Главният аргумент е, че COVID-19 се разпространява повсеместно. Той не може да бъде локализиран и да се използва в ограничен периметър, върху конкретно войсково подразделение или армия. Този, който би го използвал ще бъде изложен на равен риск. Това прави внушенията за военно приложение на вируса абсурдни.

 

Подобни слухове се разпространяват масово и в Русия. По този повод директора на Института за нови технологии и безопасност Вадим Козюлин е категоричен, че няма нито едно доказателство за човешка намеса в появата на коронавируса. Той цитира проучвания на водещи вирусолози и биоинженери. Освен това вирусът е непостоянен, променя се постоянно, мутира, което го прави неуправляем.

 

Друг основен аргумент на учените е, че COVID-19 не е интересен за военните е, че той не е достатъчно смъртоносен. Младите и силни организми твърде лесно се справят с него. Да го прилагаш цял месец и да постигнеш максимум 8% смъртност е неприемливо за целите на военните, смята на свой ред проф. Джеймс Кларсън. Той дори се шегува, че по пътищата, от цигари и дрога умират много повече хора, така че военните могат да „експериментират“ в тази посока, но не и в коронавируса.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6135 |28.04.2020 Военните в САЩ публикуваха 3 видеа, показващи НЛО . 2| 5152 |27.04.2020 ТЕЦ ”Бобов дол” е огнище на COVID-19, 12 служители са заразени . 4| 3800 |22.04.2020 Още двама починали с COVID-19, 1015 са случаи у нас . 16| 5436 |16.04.2020 Депутатът Хасан Адемов: Преминах през ада Covid-19, останете си вкъщи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads