Реклама / Ads
11| 6643 |14.10.2012 НОВИНИ

Военните излизат на шествие, без оръжие

.
Промените за пенсионната възраст на военните бяха предложени от министъра на отбраната Аню Ангелов.
 
Военните от цялата страна излизат на мирно шествие в столицата. В 10.30 часа те ще съберат пред паметника на Незнайния воин. Решението бе взето, след като никой от управляващите не отговори на отвореното писмо на военнослужещите, с което те поискаха да не бъдат увеличавани заплатите им, но да остане сегашното положение с възрастта за пенсиониране.

Отвореното писмо военните изпратиха до президента на България, премиера, председателя на Народното събрание и министъра на отбраната.

Те предвиждат пределната възраст за пенсиониране на младшия състав да стане 52 години при минимална служба 27 години, а за старши и висши офицери - 54 години. Другото предложение е за намаляване на отпуските от 40 работни дни на 40 календарни дни.

Мирното шествие на военните е под наслов: „За България и за Българската армия". В интервю за Дарик председателят на легия „Раковски" майор Иван Милов заяви, че за шествието е поканен всеки един военнослужещ да подкрепи Българската армия.

„Проблемите са много и не само в армията. Армията е фрагмент от обществото. Аз и колегите винаги сме твърдели, че за нас най-голямата ценност в Българската армия не е въоръжението, не е скъпата техника, а това са хората, без които тази скъпа техника е една купчина желязо и нищо повече. Проблемите са много. В последно време колегите сами купуват тонери, крушки...

Може би вече е омръзнало на хората да го чуват, но това е факт. Но пък това беше последната капка, която провокира членове на легия "Раковски", колеги военнослужещи да помолят легията и буквално да кажат на легията да не се пипат условията, при които работят военнослужещите, условията, при които се пенсионират.

Ние по никакъв начин не сме го правили и няма да го правим - да се опитваме да противопоставяме войници на сержанти и офицери. За нас това е неприемливо по простата причина, че субординацията в армията е основната и движеща сила, тя е безпрекословна и тя е основният стълб, който държи българската държава и армията по този начин", уточни майор Милов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 8178 |01.10.2012 А. Ангелов държи на обезщетението за военните . 13| 6074 |27.09.2012 Военните не подкрепиха полицаите, сега роптаят в нета . 1| 5800 |31.08.2012 Земеделските асоциации излизат в подкрепа на държавния търг . 9| 7877 |17.06.2012 Секстормоз, пиянства и „къртици” в тайните служби излизат наяве

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads