Реклама / Ads
0| 4909 |06.07.2008 НОВИНИ

Военното министерство ще оповестява за инциденти с sms-и

.
Военният команден център активира от днес система за автоматично оповестяване с горещи новини във връзка с инцидента в поделение 18250-Челопечене, съобщиха от пресцентъра на военното министерство.
 

Тя ще подава текуща кратка информация на три нива - оперативна група, държавна администрация и медии чрез sms до 160 символа, която да дава първоначални данни за аварийни инциденти от и в правомощията на Генералния щаб на Българската армия и Министерството на отбраната. Системата позволява едновременно информиране и на трите групи. При промяна на обстановката в района на инцидента, информацията ще се подава от оперативния дежурен на Военния команден център.

Утре, 7 юли, в операцията по охлаждането на повърхностния слой ще се използват и два самолета - Ан-2 и „Дромадер". Те ще излитат от летище Лесново. Самолетите имат вместимост около 3000 литра вода.

img_8665.jpg  снимка Вяра Йовева

„Военно министерство с безхаберието си счупи прозорците и керемидите на хората. Естествено, че военните трябва да платят щетите", обяви столичният кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов във Велико Търново, където участва в кръгла маса, посветена на бъдещето на културното и историческото наследство на България. Според него и в закона, и в живота било така - този, който причинява щета някому е длъжен след това да плати за нея. Борисов посочи, че общината ще плати щетите, ако отговорните хора дезертират от това си задължение.
"Чух, че премиерът казал да не се безпокоим, че щели да платят на общината разходите, които ще бъдат направени за възстановяване на щетите по къщите в Челопечене. Вече не знам какви думи да намеря за наглото поведение на тези хора. Ние не чакаме помощ, това е задължение", натърти столичният градоначалник.

Той коментира още, че няколко военни министри, хора от енергетиката и от пътния фонд един ден ще бъдат викани, за да бъдат разпитвани. „Аз не случайно, когато ставаха смените в правителството, казах, че във военното министерство не трябва да се правят смени - трябва да се правят арести. Там няма нещо, което да не граничи с престъпление или да не са извършили престъпление", подчерта Борисов в отговор на въпрос за появилите се версии за умишлен палеж на склада с боеприпаси в Челопечене. Софийският кмет каза, че специализирани екипи вече са стигнали до определени изводи. "Някои от тях са отишли до следствие и прокуратура и аз истински се надявам, че ще бъдат повдигнати обвинения още сега", посочи той.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5179 |13.06.2008 Експерти от образователното министерство пишат и учебници . 5| 5024 |25.05.2008 Депутатите ще прецизират реформите във вътрешното министерство . 4| 4831 |24.04.2008 Ведомството на Етем - това ще е наименование на министерство . 3| 5181 |24.03.2008 Командоси на бунт срещу ГЩ и министерството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads