Реклама / Ads
2| 9679 |01.08.2016 НОВИНИ

Война в ефир между Райчев и Михайлов заради Бокова

.
Андрей Райчев
Люто кръстосаха шпаги в ефир социологът Андрей Райчев и режисьорът Евгений Михайлов. Поводът бе писмото на Михайлов до ООН и други европейски институции срещу българската кандидатура за шеф на ООН Ирина Бокова.
 
Андрей Райчев коментира пред Нова телевизия това, че 58 държави са получили писмо, че Ирина Бокова не трябва да става генерален секретар на ООН, изпратено от Евгени Михайлов.

Режисьорът обясни, че е написал това писмо, защото не е съгласен 26 години след промените децата на бившата номенклатура да продължават да представляват страната и се срамува от това. Той обвини Бокова, че е назначила за свои служители агенти на ДС, сред които Райко Райчев, а това няма да гарантира нейната независимост, тъй като тези хора са били свързани с КГБ.

Михайлов припомни, че Бокова се яви на червения площад за парада на 9 май миналата година, когато всички държавни ръководители, с изключеие на Китай, бойкотираха този парад. Защото той беше веднага след агресията на Русия в Украйна и след анексията и окупацуията на Крим. Светът бойкотира Русия и политиката на руския президент Владимир Путин. „Но Бокова застана гордо на Червения площад, като се преотивопостави на мнението на световните лидери и демонстрира съпричастност с политката за окупация на Крим“, каза още той.

Според социолога е нормално Бокова да е на парада на Червения площад, защото това е позицията на ЮНЕСКО, в която се казва, че е недопустима окупацията на Крим.

Следващите хиляда години ние няма да имаме такъв шанс – че тя може да стане генерален секретар на ООН, заяви Андрей Райчев. Според него  Михайлов няма аргументи срещу Бокова за последните 25 години.

Всеки задник може да те направи на дармадан, само защото си червен, заяви Райчев. И посочи, че в случая Михайлов налива вода в мелницата на португалска организация, която е нещо като щаб за избора на своя представител Гетереш, който се класира на първо място при първото гласуване. Според Райчев опитите на Кристалина Георгиева да бъде издигната за поста също са част от сценария да бъде провалена не само Бокова, но и България.

Доносът много бързо преминава в друг донос, заяви Райчев по отношение на упреците на Махайлов. Ако сринат кандидатурата на Бокова, то португалският кандидат ще бъде избран, но ако решат да е жена – това ще е Ирина Бокова, заяви Райчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4865 |31.07.2016 Жена загина в катастрофа между Пазарджик и Пловдив, мъж загуби живота си край Русе . 2| 4721 |27.07.2016 БСП пусна жалби до 2 международни организации за КФН . 0| 4328 |27.07.2016 Папа Франциск: Светът е във война . 1| 4590 |27.07.2016 Сириец: Войната на терористите струва 52 милиарда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads