Реклама / Ads
3| 4390 |19.10.2009 НОВИНИ

Войводите почват битка във ВМРО

.
Красимир Каракачанов вече няма бъдеще в организацията, той показа, че не може да се справи със задачите и целите на ВМРО, заяви на извънредна пресконференция кметът на Пловдив Славчо Атанасов.
 

Кметът на Пловдив бе основен опонент на Каракачанов в битката за лидерския пост. „Чувствам се омерзен от този Конгрес и това ме амбицира още повече да се борим, организацията да излезе от болестното си състояние”, заяви пред Дарик радио Славчо Атансов и се позова на факт че в Национален мащаб ВМРО заема процент и половина, благодарение на тези структури, които напуснаха Конгреса.

Като тревожен Атанасов определи и процента на ВМРО в София, който е едва 0.3%.

„Все съм очаквал манипулации, имах съмнение, че Красимир ще прибегне до кухи структури и до фалшиви делегати, но трябва да призная, че бях изненадан от това, което се случи на Конгреса. Такава нечестна борба става за първи път от 20 години насам от както е възстановена организацията”, заяви възмутен Славчо Атанасов.

„Ще има битка и то не само моя лична, а на всички здрави сили в организацията”, категоричен е пловдивският кмет.
От ВМРО - Пловдив и останалите структури, които напуснаха конгреса вчера, ще обжалват решението му пред съда и в прокуратурата. Тя ще бъде депозирана до края на седмицата, като с нея ще се настоява магистратите да отменят всички решения на 4-я извънреден конгрес на ВМРО.

Днес възмутените делегати подадоха протестна декларация до мандатната комисия. В нея се посочва, че има много тежко и сериозно нарушение на устава на партията и решенията на управителните и органи, целящо да подмени излъчените от местните организации делегати и тяхната воля.

Съгласно установените правила от Националния съвет на 13 октомври на всички членове на Националия изпълнителен комитет е бил предоставен списък на легитимните делегати, които ще участват в Конгреса. На 16 -ти октомври е предоставен втори списък с 19 нови делегати.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4442 |19.10.2009 К. Нинова: Ще му се наложи на Сергей да стане биткаджия . 14| 5368 |06.10.2009 Румен Петков: На БСП й трябва нов лидер - биткаджия . 20| 7014 |29.09.2009 Михайлова в битка с Желева за бг еврокомисар ? . 1| 5141 |15.09.2009 Започват дело срещу Христо Ковачки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads