Реклама / Ads
89| 5745 |29.03.2015 НОВИНИ

Волен с "НАТО-вън" пак под прозорците на Плевнелиев

.
Волен Сидеров
Над 500 граждани, членове и симпатизанти на АТАКА се събраха на традиционния неделен протест „НАТО-вън“, организиран от ПП АТАКА. Хората пожелаха на протеста да присъства и лидерът на АТАКА Волен Сидеров, който беше посрещнат с възгласи „Волен, Волен“ и „НАТО-вън“.
 
Сидеров благодари на хората, които идват всяка неделя на протеста, защото това е позицията на много българи. Той заяви, че битката, която АТАКА води срещу американските бази е много тежка и припомни, че националистите внесоха в Народното събрание проекторешение за прекратяване на договора с американските бази, който ако не се прекрати, ще стане безсрочен. „От тези бази в момента се подготвят бойни действия срещу Русия на територията на Украйна. Това е истината и ние не може да я крием“, добави Сидеров.

Лидерът на АТАКА заяви, че при гласуване в комисията по отбрана на предложението на АТАКА за прекратяване на договора за американските бази, само АТАКА е гласувала „за“, а останалите 19, в това число и депутатите на Българската социалистическа партия са гласували „против“ и предложението не е прието. „Затова аз говоря за седморна коалиция вече. Няма да си правим илюзии“. Сидеров заяви, че на Българската социалистическа партия е дадена подписка за събиране на подписи за иницииране на референдум, но те не са я подкрепили. Затова националистите започват да събират подписи в цялата страна, защото от Българската социалистическа партия отказват да се подпишат, за да се съберат 48 подписа за иницииране на референдум с въпрос: „Желаете ли да бъде прекратено членството на Република България в организацията на Североатлантическия договор НАТО. Какъв е отговорът? Да, естествено. Тази подписка трябваше да започне от Народното събрание. Оказа се, че там няма 48 гласа, освен нашите 11 на АТАКА. И нека много да се замислят българите когато гласуват какви хора изпращат в парламент. Нека да се замислят и да знаят, че от техния глас зависи всичко“.

Сидеров беше категоричен, че вече 10 години АТАКА прави каквото може, но трябва да са не 11, а 150, за да има успех каузата на АТАКА. Той призова подписката да бъде разпространена и да се съберат 300 000 подписа, за да влезе в НС, но там пак всичко ще зависи от мнозинството. „Но ние тази битка трябва да я поведем. Ние сме длъжни да я проведем, защото участие на България в НАТО в момента е пагубно за нас. Ако през последните 9 години това участие минаваше незабелязано, то сега вече е много опасно, защото ние имаме военна техника, натовска, която в момента се стоварва на гара Зимница /община Стралджа/“, добави Сидеров. Сидеров призова военния министър и правителството да отговорят за какво готвят България и защо в Пентагона наричат България фронтова линия? Какво се готви на тази огнева линия. Лидерът на АТАКА се обърна към хората с призив тези протести да продължат, за да се показва на управляващите, че не сме съгласни с НАТО и искаме излизане от този опасен и агресивен блок.

„Искаме разграничение от военните действия, неутралитет и не искаме вражда с Русия. Не искаме бойни действия, които да започват от България“, заяви националистът. Той беше категоричен, че националният интерес на България е да бъде в добри отношения с Русия, защото сега губим милиони от наложените санкции срещу Русия. „И тази загуба е причинена от управляващите – правителство и президент. Тези управляващи трябва да бъдат свалени от власт. Те трябва да си отидат и на власт в България трябва да дойдат патриоти, с отговорност за националния интерес на България. А националния интерес на България диктува да бъдем в добри отношения с Русия, да търгуваме с тях, да направим „Южен поток“, да направим АЕЦ „Белене“, да живеем по-добре и да се вкарат тук руски инвестиции, а не както казва този смешен човек Росен Плевнелиев, за съжаление президент на България, че на него не му трябвали руски инвестиции.“ , заключи Сидеров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5202 |23.03.2015 Започна делото за хулиганство срещу Волен Сидеров . 3| 4575 |10.03.2015 Зеленогорски: Доволен съм от министрите ни . 15| 4913 |05.03.2015 Атанасов доволен от номинацията Бъчварова - шеф на МВР . 30| 4717 |18.02.2015 Волен Сидеров даде рамо на Манолова за протеста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads