Реклама / Ads
15| 4693 |18.07.2008 НОВИНИ

Волен Сидеров: „Атака” е готова и сама да напусне парламента

.
„Ние сме готови сами да напуснем парламента, ако никой друг не иска. Трябва да дадем тон за това, както винаги сме правили. За импийчмънта на президента идеите ни са по-близко до тези на ДСБ и СДС”, каза Волен Сидеров.
 

Заради последните идеи, лансирани от опозицията, за импийчмънт на президента Първанов, както и във връзка с предстоящия вот на недоверие Frognews.bg потърси лидера на "Атака" Волен Сидеров, за да разбере неговата лична позиция.

Смятате ли, че идеята за импийчмънт на президента може да се реализира по някакъв начин?

Смятам, че ние сме длъжни да направим опит, като опозиция. Нека да се изясни в Конституционния съд какви са тези близки отношения между президента и престъпници като Валентин Златев, Георги Гергов, Тодор Батков и т.н. Защо Първанов ходи по купоните на Гергов и танцува. Това са една група олигарси, които един по един трябва да бъдат осветлявани, защото те ограбват държавата. В опозицията обаче не срещам особено разбиране от партии като БНС и БНД. Идеите на партия „Атака” са по-близки до тези на ДСБ и СДС.  

Възможно ли е НДСВ да гласува "въздаржал се" или другояче при предстоящия вот на недоверие?

Възможно е, напоследък виждам една малка светлина в жълтата партия. Но според мен по-голяма е вероятността да го отхвърли, тъй като депутатите знаят, че при евентуални предсрочни избори те няма да влязат. 
При неуспех на този вот, вие предлагате  на цялата опозиция да напусне парламента. Ако евентуално се окаже, че само вашата партия подкрепя това, „Атака” ще се оттегли ли сама?

Това е един напълно логичен ход на опозицията, за да покаже, че повече не иска да легитимира законите, които ще се приемат в парламента. През останалите месеци там ще се приемат закончета и поправки, които ще работят единствено за кражбите на сегашните управляващи. Те ще си уреждат концесии, заменки и други такива грабителства. Когато искаме да дадем изявление, ние можем да намерим начин. Тук, за съжаление, трябва да кажа, че засега Яне Янев подкрепя тази идея, докато от останалите колеги нямам конкретен отговор. Дори никой друг да не иска да напусне парламента, партия „Атака” ще го направи, макар че няма да има същия ефект. Но ние ще се опитаме, както винаги, да дадем пример на останалите.
Ще потърсите ли съдействие от Бойко Борисов за конкретни действия за предсрочни избори?

Аз винаги съм казвал, че съм готов за такива конкретни действия. Призовавал съм и ГЕРБ, и другите опозиционни партии да обсъдим една такава политика. Аз не казвам, че се коалираме. Само да обсъдим тактиката, за да прекратим тази агония на тройната коалиция, която се задълбочава с всеки изминал месец.

Интервю: Васил Василев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4667 |18.07.2008 Волен Сидеров зове опозицията да напусне парламента . 14| 4723 |01.07.2008 В. Сидеров: На България й трябва моделът Берлускони . 7| 5164 |26.05.2008 Симпатизанти на Волен освиркаха Тачева, делото пак беше отложено . 8| 4901 |11.05.2008 Президентът доволен от новите министри; хвали ги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads