Реклама / Ads
147| 6251 |03.04.2013 НОВИНИ

Волен Сидеров: В Габон пенсията е 194 евро, да не сме по-глупави от племето банту?

.
Огромното число българи разчита на заплати и пенсии, заяви пред БТВ лидерът на Атака Волен Сидеров. Минималната пенсия в Салвадор, която е една от най-бедните в Латинска Америка е близо два пъти по-висока от България - 115 евро. В африканската държава Габон пенсията е 194 евро.
 

Там живее племето банту. Да не би това племе да са по-умни от българите, попита Сидеров. Минималната заплата в Кипър е 900 евро, припомни лидерът на националистите. Така наречените чужди инвеститори трябва да се научат да дават европейски заплати.

3-4 млрд. лв. ще струват годишно финансирането на увеличението на минималните пенсии от 500 лв. Бързият път за осигуряване на тези пари са съкращаване на администрацията и прибиране на парите от контрабандата. Другият вариант е връщането на златодобива в български ръце. Това не са инвеститори, а колонизатори, каза Сидеров.

Една от най-големите грешки е замразяването на доходите, необходимо е размразяване на пенсии и всички доходи, заяви Алиосман Имамов от ДПС. Според него минималната работна заплата трябва да расте, но трябва да се реши дали тя ще бъде свързана с други видове плащания. Повишението на доходите трябва да мине през повишаване на икономическата активност чрез стимулиране на инвестициите, заяви Имамов.

Повишаване на събираемостта на държавните вземания крие резерв от 1-2 млрд. лв., може да се намерят достатъчно средства от европейските фондове и други външни и вътрешни източници, които да гарантират програми за заетост, заяви Янаки Стоилов от БСП. Трябва да се премахнат монополите и картелите, както и да се стимулира на държавно ниво инвестициите, призова социалистът.

Томислав Дончев от ГЕРБ се съгласи, че може да се съкрати администрацията Бях на един фестивал за магьосници Златна котка, които вадят гълъби, а един дори гъска. Това което чувам надминава всички магьосници, каза ексминистърът. Това е цинично, кажете как ще вдигнете доходите, възмути се Сидеров. Не ме прекъсвайте, ако знаех, че идвам на гладиаторски бой да си бях свалил сакото, озъби се Томислав Дончев. Всички са се фокусирали в това да изхарчи повече пари. Трябва да се концентрираме върху това как да генерираме средства, добави представителят на ГЕРБ. През 2009-2011 г. способностите на държавата да облекчи ситуацията на бизнеса беше ограничена, заради кризата, добави Дончев.

Ако се повишат заплатите на 1000 лв., а пенсиите на 500 лв. икономиката може да издържи 2-3 години, но после няма да има средства за тяхното изплащане, каза Имамов. Ние да не сме в „Стани богат“ да вдигаме цифрите, трябва да се промени модела на икономиката, възмути се Стоилов. Той поиска и гражданско наблюдение на неправителствени организации върху концесиите и обществените поръчки. Във всяко ведомство трябва да се направи регистър за фирмите, които ползват публични средства, добави социалистът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 6891 |30.03.2013 Капка: Волен плаща на медиите . 18| 5752 |29.03.2013 Волен нападна Райков . 42| 5648 |23.03.2013 Волен Сидеров: Силни юристи могат да изгонят ЧЕЗ от България . 44| 6338 |10.03.2013 В. Сидеров: Не съм Мао или Сталин, но Уго Чавес е пример за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads