Реклама / Ads
59| 7848 |10.02.2013 НОВИНИ

Волен Сидеров: Наричали са ме психопат, луд, какъв ли не

.
Гневът е част от справедливото възмущение, когато виждаш, че нещо може да се направи, а не се прави.
 

Наричали са ме луд, психопат, какъв ли не. А защо искат аз да съм луд? Защото тази схема, срещу която се боря, е световна, наложена. И за да се изправиш срещу нея, се иска мъжество, иска се гръб. Това заяви в “На среща с Люба Кулезич” лидерът на “Атака” Волен Сидеров.“Не може да има национализъм без икономика. Частният сектор в България в момента са чужди фирми, които си откриват евтини филиали. За тях нашият труд е евтин, аборигенски труд. те плащат тук 200 евро, а в своята си държава ще трябва да плати 2000 евро. Ние трябва да изискваме ново ниво на заплатите. Това не е популизъм, а необходимост. Иначе отиваме на кино”, заяви Сидеров.

Той бе в студиото, за да опонира на министър Симеон Дянков, който ги обидил с израза “тези шантавите от “Атака”.

“Учудвам се на това рязко квалифициране. Силно се надявах, че Дянков като специалист ще оцени кризата на глобалния капитализъм. Мислещите хора мислят като мен”, подчерта Сидеров.

“Говори абсолютни глупости човекът. Сигурно са му свикнали, но наистина говори големи глупости”. Тези думи на Дянков провокираха Сидеров да коментира: “Чудесно предизвикателство е господин Дянков. Аз не обещавам доходи, а давам идея. Да кажеш, че не можеш да са вдигнат доходите, означава да си вземеш чантичката – или кашончето, както правят в САЩ, и да се оттеглиш. Кризата си е криза, но в Австрия продължават да получават 2000 евро, а тук – 290 минимална заплата и 400 лв. средна”.

Лидерът на “Атака” заяви, че управляващите “влезли” в политиката с добро, но “някой отвън им казал по каква схема да се движат”.

“Човек като получи висок пост, получава голям шанс. Ако ти направиш добро за народа си, изкупуваш страшно много свои грехове. Не искам да съдя какво е правил в живота си назад днешният министър-председател. Ако той направи това, което искаме от него – да върне милиардите от Турция в България, да повиши брутния вътрешен продукт, да прекрати неизгодните договори за икономиката ни, да вдигне заплатите, ще му стисна ръката”, каза Сидеров.

“Дайте ми срок от 1 година, дайте ми изпълнителната власт и, ако на края на тази година, не съм постигнал това с доходите, вземете ми главата. Съгласен съм да ми вземат живота, ако като стана премиер, не направя минималната пенсия 500 лева, а минималната заплата 1000 лева. Омръзна ми от празни приказки. Готов съм да бъда екзекутиран публично като Саддам Хюсеин", заяви на финала на разговора Волен Сидеров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5994 |08.02.2013 В. Сидеров: Сгрешихме, може да стане Трета световна война . 31| 5714 |04.02.2013 В. Сидеров: Не приемам декларация за политическо покушение срещу Доган . 27| 6443 |18.01.2013 Вежди Рашидов се закани на Волен Сидеров . 48| 8129 |17.01.2013 В. Сидеров: Алексей Петров, Митьо Очите и тв СКАТ правят националистическа партия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads