Реклама / Ads
20| 6890 |18.04.2008 НОВИНИ

Волен Сидеров пъди Румен Петков от парламента, Корнезов закрива заседанието

.
Грандиозен екшън завихриха в парламента Волен Сидеров и Румен Петков. Ексвътрешният министър трябваше да отговаря на лидера на Атака по темата за арестувания зам.-шеф на ГДБОП Иван Иванов.
 
Сидеров обаче не зададе своя въпрос, а се обърна към председателстващия Любен Корнезов да помоли Петков да напусне залата, защото вече не е министър. "Този индивид вече не е министър на вътрешните работи, той не може да говори пред парламента, а трябва да отговаря пред други органи, този индивид няма право да седи в тази сграда и в тази зала", заяви от трибуната Сидеров. Според него Петков бил дошъл в парламента, за да се гаври и подиграва с него.

"Можем много да спорим на кой къде му е мястото. Аз не говоря с гавази", заяви саркастично Петков от трибуната. Той отново подчерта, че самият Волен Сидеров е възпрепятствал правосъдието по скандала на магистрала "Тракия", когато колата, в която пътуваха Сидеров и съпругата му Капка бе ударена от друг автомобил. В това време обаче от двете страни на Петков се струпаха депутати от "Атака", които искаха той да напусне мястото пред микрофона. Единствена преграда да не докопат Румен Петков бяха квесторите, които едва удържаха атаката. Корнезов на свой ред изгуби самообладание и започна да повтаря депутатите да си седнат на местата. Те обаче не го сториха.

„Саботаж, саботаж! Закривам заседанието заради саботаж", повтаряше афектиран Корнезов. Всичко това стана към 14 часа.

Докато траеше препирнята Петков разговаряше по мобилния си телефон. Този кадър бе уловен ит оператори и по-късно влезе в новините.

В колоарите Румен Петков определи като обидно поведението на Атака в парламента.

Петков обиди в мое лице цялата парламентарна група на партията, затова и тръгнах към трибуната, коментира пред журналисти Волен Сидеров. Той определи поведението на председателстващия Корнезов като на човек от някогашната БКП, който действа по указания отгоре. Няма да повтарям простотиите на този човек (Петков), който трябва да бъде задържан и разследван, а не за идва в Народното събрание и да го позори, бе категоричен Сидеров. Той попита какво е станало с прокурорското преследване срещу Румен Петков и защо той не отговаря за закононарушенията, които е извършил като министър на вътрешните работи. Сидеров призова премиерът Сергей Станишев да не възлага на Петков да води коалиционни преговори, защото това било най-големият гаф на този министър-председател. Според Сидеров Петков опъвал политически чадър над хора от подземния свят. "Това е един фантом, един човек, който вече е част от позорната история".

На въпрос дали Сидеров има личен мотив срещу Петков заради инцидента на магистрала "Тракия", лидерът на Атака заяви, че всичко, което се е случило там е постановка на самия Петков. Според Сидеров тази акция е цялала да удари партия Атака заради високите резултати на изборите. "За това нещо този индивид ще плаща до края на живота си", отсече Сидеров.

Евродепутатът Димитър Стоянов отрече да е псувал вътрешния министър в оставка. Пред журналисти Стоянов обясни, че думите му са били отправени не към Петков, а към депутата от НДСВ Олимпи Кътев. Отваряйки една от вратите на пленарната зала, Стоянов е заявил, че Кътев е мафиот, който е направил най-високия връх на Балканите частно владение, връщайки го на Симеон Сакскобургготски. По-късно от Атака обявиха, че евродепутатите Димитър Стоянов и Десислав Чуколов ще заведат граждански дела за обида срещу народните представители Олимпи Кътев от НДСВ и комуниста Александър Паунов от Коалиция за България. Атакистите твърдят, че по време на пленарното заседание на парламента в петък Кътев и Паунов са отправили обидни квалификации към стоящите на балкона в пленарната зала представители на Атака в Европейския парламент.

"Да не са се объркали нещо? Аз стоях на първия ред в залата и гледах какво става", коментира на свой ред Олимпи Кътев. Той няма спомен да е отправял обидни квалификации към евродепутатите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 6123 |16.04.2008 Илиана Йотова става министър на еврофондовете, Румен Овчаров поема енергетиката . 22| 5408 |13.04.2008 Румен Петков си отиде . 4| 4913 |10.04.2008 Юрген Рот: Не съм клеветил Петков, казах че е неподходящ за министър . 9| 5296 |10.04.2008 Румен Петков бил жертва на ария на клеветата, ще съди двама

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads