Реклама / Ads
18| 5157 |14.01.2011 НОВИНИ

Волен Сидеров: Прокуратурата да поиска имунитета на Яне Янев

.
Публикуваните днес разговори между премиера Бойко Борисов, шефа на митниците Ваньо Танов и заместника му Антоний Странджев предизвикаха вълна от коментари както във така и извън парламента.
 

„Ние можем да си затворим очите, но отговорност на Народното събрание е да изясни нещата - и в интерес на министър-председателя", каза Станишев по повод изнесените преди минути от вестник "Галерия" нови записи и стенограми от разговорите на премиера с ген. Ваньо Танов.

Лидерът на Синята коалиция Иван Костов пък заяви, че Главна прокуратура трябва веднага да изземе записа, за който се твърди, че е между Бойко Борисов и Ваньо Танов и в най-кратък срок да се произнесе дали е автентичен.

„С голямо притеснение се запознахме от Синята коалиция с извадка от записан разговор", заяви Костов. "Искаме да чуем истината, каквато е тя. Нека това изявление от името на групата да се счита и като приканване към главния прокурор Борис Велчев да вземе записа и да се анализира информацията от него. Казвам го с искрено желание това да излезе монтаж", посочи съпредседателят на Синята коалиция.

„РЗС иска оставката на Бойко Борисов", провикна се от парламентарната трибуна лидерът на партия "Ред, законност и справедливост" Яне Янев и добави: „Днешният ден е най-срамният ден за българската демокрация след 10-ти ноември".

„Щом като министър-председателят може да се обажда и нарежда по телефона на Ваньо Танов да прави контрабандни схеми, какво му пречи да каже на Цветлин Йовчев да отиде по домовете на почтени български граждани", заяви още Янев.

"Бойко Борисов разрешава да се случват пародии в държавата, Бойко Борисов разрешава на Ваньо Танов да прави в митниците това, което му е разпоредил", добави още лидерът на РЗС.

"Прокуратурата трябва да поиска имунитета на Яне Янев. Този, който може да подправи подпис, може да подправи всичко друго. Какъв е проблемът да се фалшифицарат тези записи, които РЗС разпространи? „Какво ще кажем за подписката за изборите - имам съмнението, че тази подписка също може да бъде фалшифицирана". Това каза Волен Сидеров в Народното събрание с декларация от името на ПГ на "Атака".

Той посочи, че трябва да се провери неговата обвързаност с фигури и кръгове, които днес са подсъдими. Действията на Янев водят към анархия и хаос, а не към ред, законност и справедливост. Тази идея за референдум е девалвирана, каза Сидеров и посочи, че Яне Янев това не го интересува, защото той прави собствения си имидж.

Лидерът на „Атака" заяви, че разкритията на ДАНС са за шокиращи фалшификации и измами и визира, че 53-ма са починали, преди датата на обявяване на подписката, а 400 граждани са отрекли категорично, че са давали съгласието си, като 290 от тях са установили писменно това.

Според Сидеров това е груба фалшификация - измама и злоупотреба с личните данни на българските граждани и необходимо Народното събрание да осъди морално измамите и фалшификациите на г-н Янев.

„Да направим това по съответния начин, който позволява правилникът на Народното събрание", каза още Сидеров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5103 |12.01.2011 Питат първо МВР за СРС-тата, после ДАНС и Прокуратурата . 24| 5151 |12.01.2011 Сидеров: С компромати не се печелят политически дивиденти . 28| 5083 |06.01.2011 Прокуратурата подхваща СРС-то, изпуснато от МВР . 7| 6997 |30.12.2010 Кожухарова: Прокуратурата не носи отговорност за всички резултати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads