Реклама / Ads
54| 19576 |29.03.2010 НОВИНИ

Волен Сидеров сезира прокуратурата за търговия с влияние в медии

.
Волен Сидеров Източник: Frognews.bg
Лидерът на партия АТАКА е внесъл в Комисията по корупция сигнал за търговия с влияние от страна на главния редактор на седмичника на германската компания ВАЦ "168 часа", стана ясно вчера. Изпратил съм писмо до централата на ВАЦ в Есен за случая, ще сезирам и прокуратурата и ДАНС, заяви пред в. "Атака" Сидеров.
 

Преди известно време от страна на главния редактор на изданието, Волен Сидеров получил знаци, че срещу определена сума ще бъдат спестени поредица публикации, в които Сидеров и парламентарната група на АТАКА щели да бъдат дискредитирани. Публикациите се базирали на съчинения на верния служител на телевизията на Алексей Петров СКАТ - Валентин Касабов. Тази кабеларка била закупена тайно от Трактора още по време на парламентарните избори миналата година и нейният дотогавашен шеф се продал тотално. Именно затова той под диктовката на Алексей Петров сменил рязко курса на телевизията, започнал да плюе Сидеров и АТАКА и да величае протежето на Петров - Яне Янев. Вярното му (засега) куче Касабов организирал серия от плювателски предавания, така също и договорил със "168 часа" публикации, които да очернят Волен Сидеров пак под диктовката на Алексей Петров. Целта била снижаване на вота за АТАКА и изземване на електората от РЗС - партията, политически проект на Алексей Петров. По данни на хора от редакцията на седмичника главният редактор се е облажил, за да приеме офертата на Трактора чрез Касабов. Освен това се говори, че същият главен редактор бил в зависимост от Алексей Петров поради компроматни снимки, които Петров държал за него. За Валентин Касабов пък се знае, че е склонен срещу заплащане да оплюе и родната си майка, твърдят работили с него в бургаски медии. Преди години той нападал всекидневно днешния си шеф Валери Симеонов от ефира на конкурентна телевизия, наричайки го редовно "оня дребничкия с белите маратонки". След примамлива оферта от Симеонов обаче, Касабов преминал в СКАТ и сменил тона.

Офанзивата срещу АТАКА преминала в "168 часа", но това не попречело на главния редактор да даде сигнал към Сидеров, че може да отложи публикациите, ако бъде удовлетворен финансово. Сидеров не отговорил на тези сигнали и си спечелил серия от насочени и злобни статии, пълни с политически некоректни изложения относно АТАКА.

Според работещи в редакцията на водещи столични вестници, обичайна практика е там да се искат пари за определени насочени публикации. Това става зад гърба на собствениците, които са чужденци и не могат да схванат логиката на статиите, визиращи политици и партии. С такава черна каса, твърдят журналисти от национални медии, разни шефове се обогатяват доста добре. А по време на избори настава просто златна епоха. Тогава се носят пари с куфарчета и нито ред не може да излезе без да се вземат тлъсти суми срещу това. Тази суми разбира се не влизат в касата на собствениците, а отиват в джоба на главни редактори, зам.главни и шефове на отдели, както и на т. нар. "топ журналистки". Някои известни водещи от ефирните телевизии вече бяха свалени от екран точно за корупция. Това предстои сега да стане и в печатните медии, научи в. "Атака".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6178 |27.03.2010 В. Сидеров: Разследвайте медиите на Октопода . 32| 7522 |27.03.2010 К. Сидерова: Я. Янев е вторият п...ст, опитващ се да се прави журналист на мой гръб . 11| 5046 |25.03.2010 Волен Сидеров поема комисията за контрол на ДАНС . 2| 4886 |25.03.2010 Алексей Петров имал тайни, недостъпни за прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads