Реклама / Ads
0| 4729 |01.03.2007 НОВИНИ

Волен Сидеров и симпатизанти протестираха пред Полиграфическия комбинат

.
Няколко десетки симпатизанти на Волен Сидеров и „Атака” се събраха днес пред Полиграфическия комбинат в столицата, където се помещават редакциите на „24 часа” и „168 часа”, за да протестират срещу медийните манипулации и лъжи.
 
На протестния митинг дойде и Сидеров заедно с няколко от депутатите от ПГ на „Атака”. Той бе посрещнат със скандирания „Волен, Волен”. Събралите се пред комбината носеха плакати с надписи: „Искаме извинение за лъжата”, „Искаме български медии”. Голям брой полицаи охраняваха проявата и пазеха входа на сградата.
 
снимки Вяра Йовева
„Властта нe може да се справи с монопола на вестникарския пазар по законов път”, заяви лидерът на „Атака”. Той обясни, че се предоставят привилегии на медийната група ВАЦ, която прибира парите от реклама, а за останалите вестници не остава никаква възможност да се финансират по това основно перо. И допълни, че всичко това става с помощта на властта, независимо от това коя политическа сила управлява. Сидеров съобщи, че разполага с информация, че вътрешният министър Румен Петков се е опитал да се намеси и да забрани протеста, вероятно поради приятелските си отношения с ВАЦ-овете. „Румен Петков обаче не може да забрани конституционното право на гражданите да протестират”, подчерта Сидеров. Той обвини МВР шефа, че се обаждал на главните редактори на ВАЦ-овите вестници и им казвал какво да пишат.
Сидеров отново повтори, че както има правна регулация за електронните медии, така трябва да има и за печатните издания. Той предложи обществен дебат по въпроса. Лидерът на „Атака” попита защо медиите се занимават с него и партията му, която е в опозиция и никога не е управлявала, а не пишат за това, че Петков е бил следствен по четири дела, включително за хулиганство. Той препоръча също така на журналистите да се заинтересуват от далаверите на брата на Сергей Станишев в района на Странджа и от тайните сделки на ДПС. Сидеров попита защо не се публикуват заплатите на Венелина Гочева и Тошо Тошев, за да се види дали не вземат пари несъизмерими със стандартите в България и затова са се откъснали съвсем от проблемите на хората. Според него те мачкали своите журналисти и ги принуждавали да си кривят душата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9 |23.04.2024 Елена Йончева с пробив: Европейският парламент ще изиска ЕС да помогне за освобождаването на отвлечените българи в Йемен . 1| 279 |23.04.2024 Меглена Плугчиева хвърли оставка като съветник на Главчев . 6| 566 |23.04.2024 Градският прокурор на София: Пепи Еврото е имал намерение да ме залее с киселина . 3| 773 |23.04.2024 Вяра Тодева за заплахите срещу нея: На този етап не се чувствам напълно в безопасност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads