Реклама / Ads
14| 4597 |09.12.2009 НОВИНИ

Волен взима ДАНС под носа на Яне?

.
Волен Сидеров Източник: Вяра Йовева
Яне Янев е на път да се размине с шефския пост в комисията за контрол на ДАНС, след напускането на Марио Тагарински и разпадането на парламентарната група на РЗС, която бе заличена днес и от регистъра на парламента.
 

Според правилника на НС от януари е ред на РЗС да председателства комисията. След краха на групата на Яне Янев обаче постът ще мине в ръцете на Волен Сидеров от "Атака", тъй като независим депутат не може да председателства комисия, предаде АСН.

Иван Костов пък ще вземе властта за един месец в парламента. Сините ще управляват комисиите, от които хората на Яне Янев ще трябва да се откажат. Така хората на Командира ще получат шефските постове в комисията по корупция и външната комисия. На досегашния пост на Янев в звеното срещу рушветите ще застане синият Димо Гяуров.

ГЕРБ ще запазят независимите депутати в състава на парламентарните комисии. Избраниците на Бойко Борисов обаче няма да подкрепят искането на Яне Янев за ремонт на правилника на Народното събрание. За да спасят парламентарната си група, РЗС искат тя да се състои от 8, а не както е сега от 10 души.

"Самият господин Янев подкрепи още в началото групите да са минимум от 10 депутати, гласувахме го единодушно. Няма да приемем такова предложение, то е несериозно. Ами утре, ако му напуснат още двама души, какво - шестима ли да съставят група?", коментира шефката на ПГ ГЕРБ Искра Фидосова. Тя ще се срещне с Яне Янев днес, за да обсъдят исканите от него промени, но ГЕРБ няма да подкрепят промени в правилника за бройката депутати.

Независимите депутати няма да имат право на служебни коли и ще загубят и стаята си в парламента. Въпреки това по закон независимите ще получат стая, но не като ПГ РЗС.

На група ГЕРБ обсъдиха вчера и решението на Конституционния съд за лустрацията. Според магистратите е незаконно депутати, които са бивши членове на ДС, да не могат да ръководят комисии. Очаква се парламентът да обсъди връщането на стария вариант на правилника, в който депутатите ченгета могат да оглавят комисия въпреки принадлежността си към службите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7754 |03.12.2009 Ромски бос: Емел Етем и Николов взимаха 20% рушвет? . 3| 5620 |29.11.2009 Взимаме си 1000 затворници от Европа . 7| 5049 |27.11.2009 Волен Сидеров: Да се разтури ВСС . 9| 4706 |25.11.2009 Волен огласи още депутати от тефтерчето на Красьо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads