Реклама / Ads
3| 4113 |21.01.2016 НОВИНИ

Вотът на недоверие към кабинета ще бъде за здравеопазването

.
Консултация за вот на недоверие
След среща между БСП и ДПС днес в парламента двете формации обявиха, че исканият от тях вот на недоверие към правителството ще бъде за здравеопазването, а не за цялостна политика, каквито заявки дадоха миналата седмица.
 
"Искам да предпазя българските граждани и медиите от представата, че това е заради скандала с ваксините", заяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на БСП Михаил Миков и добави, че с ДПС още през декември обсъждали този въпрос. Той изрази надежда, че тази седмица в парламента ще дойде министърът Петър Москов, за да отговори на въпросите по ваксините.

"С оглед на създалата се изключително тревожна ситуация - противоречивите отговори от страна на министерството, от тревогата в българските граждани - са необходими и разисквания е Народното събрание", добави той и уточни, че ваксините са елемент, но в никакъв случай не са тема на вота не недоверие.
 
Съпредседателят на ДПС Мистафа Карадайъ обясни, че този вот има превантивен характер, защото предстоят събития, който ще се случат заради вече направен промени в законите. "Експерти в сектора алармираха, че това е много тревожно и този вот ще има и преванитвен характер. Днес на срещата постигнахме съгласие", каза той.
 
Двете партии ще сформират работна група утре, която да изработи мотивите за вота.

След тази среща Михаил Миков се срещна и с председателят на групата на БДЦ Красимира Ковачка, която пред журналисти заяви, че в понеделник ще даде отговор дали ще се включат във вота на недоверие. "Предстои парламентарната група на БДЦ, в която има различни политически субекти - "Земеделски народен съюз" и БДЦ - да се събере, да го обсъди и в опредения срок да дадем ясна позиция за участие във вота на недоверие", каза тя.

За внасянето са нужни 48 подписа, с които нито една от трите политически сили самостоятелно не разполага.

След като бъде внесено искането за недоверие, разискванията по него трябва да се проведат не по-рано от 3 и не по-късно от 7 дни. Гласуването на вота е най-рано 24 часа след приключване на дебатите и за да е успешен, за вота на недоверие трябва да са гласували 121 депутати, които опозицията няма как да събере.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4225 |21.01.2016 БСП търси подкрепа за вота на недоверие на "Борисов 2" . 0| 4039 |20.01.2016 Продължават консултациите на ПГ на БСП Лява България за вота на недоверие . 9| 4471 |15.01.2016 Трябва да има вот на недоверие, твърди премиерът . 0| 4149 |15.01.2016 Левите почват консултации по вота на недоверие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads