Реклама / Ads
60| 9488 |30.12.2009 НОВИНИ

Врагове на кабинета готвят провокации, службите в бойна готовност

.
Кой - кого...
Пълна бойна готовност е обявена на службите за сигурност. Тревогата е заради сведения, че престъпни групи готвят удар по празниците. Възможно било да се извърши показно отвличане или мащабен обир.
 

Целта била да се дискредитира МВР и правителството след акциите „Наглите” и „Наглите-2”. Политици също били замесени в провокационния план. Те обаче били вдъхновители. Организационната част обаче легнала на плещите на бивши служители от спецслужбите, научи Frognews.bg.

Подобна напрегната обстановката била и по време на коледните празници. В навечерието на Рождество депутати звъняли на доверени журналисти и медии, на които казвали че министър Цветан Цветанов преследва някакви лични амбиции, че събраните доказателства срещу „наглите” са кьорфишек, а самата акция била удар срещу неудобни за Цветанов и премиера Бойко Борисов хора. Мотивите били лични, а не в интерес на обществото, както ги представяли двамата. Интересно било, че някои от политиците, ангажирали се с тази „артилерийска подготовка”, са част от подкрепящите правителството формации. Техните връзки и зависимости от бивши топ агенти на службите обаче се знаели отдавна.

Има сателитни снимки, които от доста време показвали и проследявали някои от действията на групата на „Наглите”. Те били дело на модерна апаратура и се съхранявали в американското посолство в София. Засега обаче не се налагало тяхното използване. Освен това американците не искали да се създава впечатление, че се намесват във вътрешните работи на страната ни. Те просто информирали нашите служби, че има такива доказателства и те са абсолютно показателни.

Благодарение на взетите мерки и повишената бойна готовност в антимафиотските структури, опитите за дестабилизация били отложени. Очаквало се по Нова година напрежението между враждуващите лагери да ескалира. Залогът е огромен, възможно било да се стигне и до убийства, коментираха запознати със ситуацията. Ако активирания „Б” отбор на „наглите” успее да сътвори крупно престъпление, това ще срине крехката преднина на МВР в борбата с престъпния свят. Ще се задълбочи и недоверието на обществото в мерките, които властта предприема в тази посока. Ако пък враговете на правителството не успеят, може да се очаква в най-скоро време имената и връзките им с политическите подстрекатели да лъснат. Тогава домогванията им към голямата политика ще бъда пресечени завинаги. В момента те вече търпели големи финансови загуби, тъй като са изолирани от митниците и корупционните схеми. Останали им само приходите от престъпна дейност, проституция и шантаж. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5034 |23.12.2009 От КАТ подготвят новогодишни изненади . 4| 4934 |16.12.2009 Подготвят обвинение срещу Валери Цветанов . 7| 5060 |25.11.2009 Борисов спаси ракията от набезите на кабинета си . 16| 5814 |25.11.2009 Трима от кабинета "Борисов" агенти на ДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads