Реклама / Ads
5| 5501 |14.12.2007 НОВИНИ

Вретенаров си посипва главата с пепел, Борисов очаква прокуратурата да се активира

.
Директорът на “Столичен електротранспорт” Й. Василев не бил взимал пари от Х. Вретенаров, те отивали във фирмата на "патрона" на жена му. Вретенаров признал всичко на Бойко Борисов.
 

Междувременно срещу Василев е образувано досъдебно производство за длъжностно присвояване в големи размери. Прокуратурата се самосезира след изявленията, които сам Василев даде, че е извадил пари от касата на общинското дружество, за да ги даде на разследвания за източване на средства от “Трамкар” Христоско Вретенаров. Срещу Вретенаров бяха повдигнати обвинения за длъжностно присвояване в особено големи размери. Оказа се, че за близо две години Вретенаров е присвоил близо 660 хил. лв. от дружеството. "Разкайвам се", каза по този повод Христоско Вретенаров по Нова телевизия. Той беше  отстранен временно от длъжност поради опасността да попречи на разследването срещу него.

Същевременно виртуалният офис, където Вретенаров твърди, че са изтичали парите от столичното дружество “Трамкар”, се оказа фирма и то роднинска, принадлежаща на “патрона” на съпругата Йордан Василев, заяви самият директор на “Столичен Електротранспорт” Йордан Василев по Нова телевизия. Въпросният “патрон” на съпругата на Йордан Василев е адвокат и собственик на тази фирма. Днес ще бъде издадена заповед за отстраняването и на Йордан Василев от заемания от него пост. Василев обаче отрече да е получавал пари от Христоско Вретенаров. Между “Столичен Електротранспорт” и “Трамкар” имало искан заем. Вретенаров пък отказа да коментира случая, защото тече разследване, но отрече да са финансирани партии с парите, източени от “Трамкар”.

Христоско Вретенаров признал пред столичния кмет Бойко Борисов много неща и казал, че е виновен, дори попитал какво да прави, разказа Борисов в БТВ. Шефът на "Трамкар" седнал и написал всичко, говорил и с главния прокурор Борис Велчев по телефона. В тази връзка Борисов изрази надежда и останалите кметове в страната да се заемат с "отстояване на гражданския интерес".

Председателят на стопанската комисия към Столичния общински съвет Данаил Кирилов пък заяви за БНР, че трябва се търси механизъм за осъществяването на ефективен контрол над работата на търговските дружества на общината. Според Кирилов управлението им трябва да бъде в ръцете на професионалисти, избрани чрез субективни критерии с цел добри финансови резултати на фирмите, а не посочвани от страна на партията. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5285 |12.12.2007 Вретенаров отстранен от поста си и обвинен в длъжностно престъпление . 2| 5259 |28.10.2007 Социалисти си посипват главите с пепел . 6| 5074 |19.10.2007 Политици умуват "ще бъде ли изядена главата" на кабинета . 2| 5952 |29.06.2007 Искат главата на ловешката губернаторка; чакат от Доган изин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads