Реклама / Ads
8| 5187 |25.09.2019 НОВИНИ

Всички дъщерни дружества на ”Томас Кук” обявиха фалит, хотелиерите ни търсят адвокати

.
Източник: БГНЕС
Хотелиери по Черноморието наемат адвокати заради фалита с ”Томас Кук”. Фалитите, свързани с британския турооператор ”Томас Кук”, продължават и днес.
 

Банкрут обяви и немското подразделение на дружеството. Българското министерство на туризма взима допълнителни мерки за справяне с кризата.

 

Въпреки фалита на немския филиал на туроператорската фирма "Томас Кук", хотелиерите в Слънчев бряг продължават да обслужват туристите нормално. Очаква се до 29 септември всички гости по програмата на "Томас Кук" да напуснат България. Туристи от Германия споделиха, че са в шок и че не могат да повярват, че това се случва с такава компания. Казват обаче, че имат застраховки, които ще покрият допълнителните им разходи. 

 

Управителката на един от хотелите с немски туристи казва, че само към нейния хотел задълженията на фалиралата фирма са милион и половина евро.

Хотелиерите вече наемат адвокати, запознати с немското законодателство.

 

Министерството на туризма ще съдейства на българските хотелиери при завеждане на колективен иск при събиране на вземания за юли и август от "Томас Кук" и дъщерните компании на дружеството. Освен това от ведомството откриват гореща телефонна линия, на която всички засегнати могат да потърсят съдействие.

 

След като се оказа, че са фалирали всички дружества от групата "Томас Кук" в Континентална Европа, стана ясно, че всичките 5940 чужди туристи са у нас по линия на закритите компании. Техните допълнителни разходи ще бъдат покрити от застрахователите на "Томас Кук".

 

Официалният представител на "Томас Кук" у нас и министерството на туризма ще разпространят бланки, които засегнатите от фалита на компанията туристи и хотелиери трябва да попълнят.

 

Всички техни допълнителни разходи както за престой, така и за транспорт, ще бъдат покрити от застрахователя на "Томас Кук" и дъщерните му дружества, увери министърът на туризма.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4917 |13.09.2019 Паргов: Победата на Манолова, ще е победа за всички софиянци, които искат промяна . 0| 4211 |12.09.2019 ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ провери всички съоръжения в близост до училища и детски градини . 10| 4536 |07.09.2019 Крум Зарков: С БСП Мая Манолова има всички шансове да спечели . 0| 4056 |31.08.2019 ”Червен флаг” на почти всички плажове по Южното Черноморие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads