Реклама / Ads
3| 8972 |05.11.2019 НОВИНИ

Всички се дразнят на модела ”Доган”, но той управлява страната

.
”Откакто се създаде коалицията ГЕРБ и т.нар. патриоти, най-сериозната патерица, укрепваща стабилността на управлението през последните години, е ДПС. Реакцията на Мустафа Карадайъ след балотажа е фалшива”. Това каза бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.
 

"При обсъждането на бюджета за следващата година ще се разкрие как между първия тур на изборите и балотажа правителството прие проектобюджета, в който увеличи осигуровките за земеделските стопани, но и гласува за собственика на "ТЕЦ - Варна" Ахмед Доган 250 млн. лева, уж за разширяване на пристанищния комплекс, който е част от активите на ТЕЦ-а. Това показва, че ДПС и управляващите се притесняват от предстоящите скандали“, допълни Октай пред БНР.

 

По думите му ДПС се опитва да си вдигне цената и да "замъгли този бюджетен хонорар", който е израз на "благодарност" от страна на министъра на финансите и министър-председателя за това, което управляващата партия е получила от Движението за права и свободи и на първия тур на местните избори, и на балотажа. "ДПС не издигна свои кандидати в ключови за движението градове", отбеляза бившият зам.-председател на партията. Според него, ГЕРБ ще отстъпи пред ДПС за още предимства, от които се облагодетелстват хора, приближени до модела "Доган". "Всички се дразнят на модела "Доган", но този модел управлява страната", заяви Октай.

 

Припомняме,че след втория тур на местните избори на 3 ноември лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ остро нападна управляващите от ГЕРБ за нарушение и злоупотреби в изборния процес по места на изненадващ брифинг в централата на партията.

 

"Искам да поздравя ГЕРБ с "демократично" проведените избори в ред общини в страната, ако това е разбирането за демокрация. Цялата държавна машина беше впрегната в кампанията на управляващите" заяви Карадайъ. Според него, в някои от общините комисиите са взимали решения, противоречащи на закона, а някъде с неприемането на решения са въздействали върху процеса. Като пример, той посочи Чепеларе, Доспат и други.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4896 |31.10.2019 Настимир Ананиев: Фандъкова е перлата в короната на модела Борисов . 24| 4719 |29.10.2019 Мая Манолова: Подкрепям всички районни кметове, които са на балотаж срещу ГЕРБ . 5| 4158 |28.10.2019 Невиждано: ГЕРБ печели всички места в общинския съвет в Доспат . 1| 3693 |27.10.2019 Калоян Паргов: Вотът не може да бъде манипулиран, ако всички упражним правото си да избираме свободно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads