Реклама / Ads
0| 3977 |11.01.2017 НОВИНИ

Всички магистрали са отворени

.
От ранните часове на деня започваме поетапно отваряне на главни пътни артерии. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова на брифинг във връзка с усложнената обстановка в страната. Тя заяви, че остават отворени всички магистрали.
 
„Обработени и проходими са в основната си част с изключение на участъка Карнобат – Бургас не бяха затваряни изобщо“, припомни Павлова.

„Всички магистрали са отворени за движение. Вече включително и АМ „Хемус“ в участъка от Варна до Шумен“, каза Павлова.

 „Това, в което ще вложим своите усилия е отварянето на участъка Бургас – „Петолъчката“ – главният път и надявам се, че малко по-късно и магистрала „Тракия“ в този участък. Всички останали автомагистрални пътни направления в страната са отворени за движение“, увери министърът. Тя добави, че по тях е разрешено движението на тежкотоварни превозни средства.
„В Бургаска област обстановката остава все още по-усложнена. В момента колегите отварят направлението Бургас – Слънчев бряг. Достъпът до Бургас все още се осъществява по обходния маршрут през Елхово – Средец и Болярово“, каза Павлова.
„Област Варна – магистралата Варна – Шумен е отворена и са отворени една голяма част от третокласните,второкласните и първокласните пътища в областта“, каза Павлова. По думите й най-сложна остава ситуацията при Долни Чифлик.

 „Там работят екипите усилено, за да помогнем и на общината, тъй като там е най-сложно и с общинската пътна мрежа“, заяви Павлова.

„Ситуацията в Добрич също се подобрява. Отваряме пътя Добрич – Варна за движение, за да може да имаме достъп до Добричка област и поетапно усилията ще са насочени към отваряне и на по-малките пътища в областта в рамките на деня“, добави тя. По думите й аналогична е ситуацията в областите Разград, Търговище, Шумен и Силистра, където главните направление се отварят поетапно за движение.

 „Пробиват се и малките пътища“, каза тя. Павлова добави, че забраните за движение на тежкотоварни автомобили остават валидни там. Тя уточни, че основен фокус на усилията днес ще бъде да се отворят всички пътни направления за леките превозни средства и поетапно да се пуска тежкотоварното движение. „Въпреки, че в момента то може да се движи по всички магистрали с изключение на участъка Карнобат – Бургас“, поясни Павлова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4358 |09.01.2017 Пътна обстановка - състояние на магистралите, ограничения на движението . 0| 4797 |08.01.2017 МОН: Всички ученици ще почиват в понеделник . 0| 4867 |08.01.2017 Башар Асад: Победата ще настъпи, когато унищожим всички терористи . 0| 3832 |08.01.2017 Затвориха всички пътища към Свищов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads