Реклама / Ads
14| 5903 |09.05.2011 НОВИНИ

Всички са недоволни от присъдата на Ковачки, смята Цветанов

.
Цв. Цветанов
В големите областни градове ГЕРБ ще участва самостоятелно.
 

Практиката за всички сериозни европейски партии е премиерът или лидерът на дадена политическа формация да попадне сред обсъжданите кандидатури за президент, казва в интервю за 24 часа вицепремиерът Цв. Цветанов. Това не е решение, а просто нормалното обсъждане, което тече в партията. След два месеца ще имаме окончателно решение за кандидата на ГЕРБ. Не смятам, че в това има някакъв проблем, обсъдили сме го с премиера и с колеги от партията, така че за нас това е съвсем нормално. Ненормалното е, ако лидер на една формация не попада в обсъждането на членовете и симпатизантите й. В момента говорим за обсъждания за предстоящия президентски вот, така че това е само една от възможните хипотези. Докато не е окончателно решено за номинацията, смятам, че тази тема не стои на дневен ред. В момента страната има премиер Бойко Борисов, той е и лидер на политическа партия ГЕРБ.

Нека се върнем в годините назад от началото на демокрацията и видим как са се провеждали изборите за президент. Винаги досега всяка една кандидатура, която е печелела президентските избори, е била партийна. Така че не виждам нищо лошо и нашата дама да бъде партийна кандидатура и тя да бъде широко подкрепена от по-голямата част от своите съграждани. Една политическа сила, която говори, че е първа, и претендира, че има водеща обществено-политическа роля, е съвсем нормално да не се прикрива зад някоя непартийна кандидатура. Смятам, че в ГЕРБ има много достойни и мъже, и жени, които се ползват с широка обществена подкрепа.

В участието на предстоящите президентски избори и местния вот ГЕРБ ще заложи на позитивните послания. Много е важно да не се преминава границата на невъзможността след това да се водят разговори, които да са за вземането на важни решения за България. ГЕРБ няма да премине тази граница. Президентските избори са една надпревара, в която по-добрият трябва да победи, а победеният достойно да приеме загубата и това да не вреди по никакъв начин на бъдеща съвместна работа.

Анализът ни към настоящия момент от изборите през 2007 г. е, че в големите областни градове политическа партия ГЕРБ ще участва самостоятелно. Надявам се, че ще бъдем широко подкрепени не само от партии, но и от гражданите. Разбира се, че някъде в по-малките общини би могло да се направят компромиси, но всичко това ще бъде решено в диалог с местната структура.

Йорданка Фандъкова е изключително успешен кмет. Смятам, че всички, които са имали възможност да работят с нея по проекти на общината или други инициативи, са убедени, че това е добрият кмет. Това е и добрият бъдещ кандидат за кмет.

Резултатът ни от 2007 г. беше успех в 9 областни града на ГЕРБ със самостоятелен кандидат и Пловдив, където направихме политическа грешка и участвахме с ВМРО. За нас минимумът за очакваните резултати на бъдещите местни избори са 10 кметове на областни градове. Всичко, което бъде спечелено над 10, вече ще можем да определим като действително успешни за нас избори. Минимумът за очакваните гласоподаватели, които ще подкрепят политическа партия ГЕРБ, е това, което сме постигнали като успех през 2007 г., казва Цветанов за 24 часа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5287 |08.05.2011 Протест: Всички малцинства да спазват законите . 29| 5518 |27.04.2011 Борисов: Европейските правила са за всички . 2| 5748 |06.04.2011 Почти всички деца в домовете са с родители . 7| 4967 |05.04.2011 Оправдаха Върбанов по всички обвинения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads