Реклама / Ads
3| 6089 |25.11.2009 НОВИНИ

ВСС настояло за "лъжичка по лъжичка" имената по Черния

.
Борис Велчев отговори защо имената се изнасяли постепенно. Източник: Вяра Йовева
Главният прокурор Борис Велчев поискал от Висшия съдебен съвет да се изчака малко, за да се съберат имената на всички общували с Красьо от Плевен и тогава да се обявят в обществеността. ВСС обаче поискали да ги получават веднага, за да могат да образуват бързи дисциплинарни наказания.
 


Това каза за frognews.bg главният прокурор Борис Велчев. Той е категоричен, че е подал абсолютно всички имена, за които се е установило, че са имали връзка с Красьо Черничкия.

„Зад такива като въпросния господин седи системата на съдебната власт”, отговори Велчев на въпроса ни: „Кой седи зад Красьо от Плевен?”
„Аз си мисля, че този скандал породи едно сериозно недоверие в начина на формиране на Висшия съдебен съвет и се надявам при следващите изменения на Конституцията да няма политическа квота”, продължи обвинител номер 1. Според него ако това не стане, ще се навъдят много Красьо след Красьо. Борис Велчев не изключи възможността и сега да има много такива, като „героят от Плевен”.

Главният прокурор определи съдебната реформа като „куха фраза”. ” Мнението ми за съдебната реформа е лошо. Мисля, че онова, което ние следихме като реформа в последните години беше доста хаотично и доста объркано. Ако идеята е реформата да направи правосъдието по-бързо, по-справедливо и независимо, аз мисля, че ние сме изправени пред състояние, което не отговаря на това очакване. Мисля, че съдебната реформа се превърна в една куха фраза и ако не наситим тази куха фраза със съдържание, то сме абонирани за постоянните забележки на европейската комисия. За мен е унизително да чета еднакви доклади години наред с убеждението, че колегите са прави. Най-сетне трябва да реформираме системата – и кадрово, и откъм правила и структури, за да може тя да дава качествен продукт – независимо правосъдие”, е мнението на Велчев.

Борис Велчев каза още, че не са се отказали нито той, нито в градска прокуратура да се продължи разследването на скандала „Лияни”, обаче много пречило изнасянето на информация в медиите.

ПРОЧЕТИ ТУК ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С БОРИС ВЕЛЧЕВ
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4826 |25.11.2009 Красьо Черния бил митотворец сам за себе си . 40| 13932 |25.11.2009 Барекомания! Падат първи жертви. Връщат Коритаров в бТВ . 0| 5432 |25.11.2009 Кървава драма в София . 12| 7667 |06.11.2010 Задържаха бандит при обир на банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads