Реклама / Ads
3| 4201 |21.09.2017 НОВИНИ

Втори шанс: „Фирма без опит“ ще прави сайт за председателството ни

.
Когато нуждата е голяма, опитът не е важен. Това явно е новото мото на българското председателство на ЕС и ресорния министър Лиляна Павлова, с оглед на превърналата се във фиаско обществена поръчка за изработване на интернет сайт на председателството.
 

Припомняме, че такава бе обявена на 14 август с краен срок за подаване на оферти до 24 август 2017 г. В последствие се оказа, че и трите фирми, подали оферти за изпълнение на поръчката са без достатъчно опит и лично ресорният министър Лиляна Павлова обяви, че я прекратява. Участващите в конкурса фирми бяха “Стратегма” ООД, “Агенция Дизайн БГ” ЕООД и “Информационно обслужване” АД.

 

Така се стигна до втори опит за намиране на изпълнител, който трябва да подготви интернет сайт за българското председателство, преди фактическото му стартиране след малко повече от три месеца. За целта бе публикувана нова обществена поръчка с идентични параметри, като краен срок за подаване на офертите е посочен 18 септември 2018 г. На 19 септември офертите бяха отворени в Министерския съвет, а днес протоколът на комисията стана обществено достояние.

 

От него с изненада разбираме, че оферта за изготвяне на сайт за председателството ни е подала само една фирма, а самата тя е сред отстранените поради липса на опит при предната поръчка - “Информационно обслужване” АД. Как и дали в рамките на една седмица фирмата е успяла да придобие търсения от министър Павлова опит не става ясно от протокола на комисията.

 

От него е ясно обаче, че предложената от фирмата цена е 69 900 лева без ДДС при посочена пределна сума в техническите спецификации 70 000 лева без ДДС.

Фирмата е посочила като срок за изпълнение на проекта 20 календарни дни от подписване на договора. Предоставила е и методология за изпълнение на поръчката, която отговаря на изискванията на възложителя, съобщиха от министерството на председателството.

 

Михаил Кръстев, Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4765 |30.08.2017 Григор Димитров би Вацлав Шафранек по пътя за втория кръг на US Open . 0| 4669 |24.08.2017 Втори смъртен случай в Асеновград: 37-годишна родилка почина след секцио . 0| 4223 |23.08.2017 МС предлага шефа на ДАТО за втори мандат . 0| 4389 |19.08.2017 Ислямска държава пое отговорност и за втория атентат в Испания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads