Реклама / Ads
24| 8846 |11.11.2014 НОВИНИ

Вучков: Ще назнача зам. главен секретар на МВР; спрял съм се на 2-ма души

.
Веселин Вучков
Трудно ми е да си обясня толкова важно веществено доказателство да се остави без особен надзор от вещо лице, заяви по НТВ новият министър на вътрешните работи Веселин Вучков по повод изчезването на оригиналното тефтерче на Филип Златанов от частен автомобил на експерт.
 
Трябва да има подаден сигнал и да се проведе разследване, ще се работи по всички версии и не само по този случай. Не се ли открие оригиналното веществено доказателство, става много трудно, но не и непреодолимо препятствие. Прокуратурата е господар на разследването, посочи той.

По темата за кръга от 10-15 души в службите, назначени от Сараите, за което говори ген. Атанасов, Вучков каза, че службите тънат в нормативно безвремие, въпреки че е 2014 г. Има много какво да се желае не само по отношение на ДАНС, но и на другите служби; само когато бях депутат, имаше няколко случая, в които службите бяха използвани за политически сили, каза той. Надявам се в момента това да не случва вече.Народът в последните години се умори от противопоставянето и потъна в бедност, обобщи Вучков.

За главния секретар Вучков посочи, че е човек на Закона и няма да си позволи нарушения и експерименти със Законодателството. Има избран главен секретар, който продължава да работи, въпреки че като депутат аз съм критикувал неговата работа. Законът обаче ми дава правомощие да назнача зам. главен секретар. Спрял съм се на две лица, в момента се правят проверки за тях за безупречен морален и професионален облик и за това да са извървели цялата стълбица. Няма да има двувластие, всеки ще бъде оценяван според качествата му. Трябва да се възстанови ролята на президента и той да назначава с указ главния секретар и шефа на ДАНС, каза още Вучков.

МВР е почти пред фалит заради новия Закон, но аз знам, че тези нереални цифри бяха заложени нарочно от предходните управляващи, това е умишлена мина, не бива да се допуска, заключи Вучков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 9561 |10.11.2014 Петков за Фрог: Този главен секретар на МВР за нищо не става . 3| 4639 |09.11.2014 Прилагат партиен принцип при назначаването на зам.-министри . 4| 5224 |08.11.2014 Вучков: Президентът трябва да назначава висшите служители в МВР . 2| 5937 |04.11.2014 Прокуратурата проверява случая с "обезглавеното" дете в Пазарджик

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads