Реклама / Ads
9| 4809 |13.02.2015 НОВИНИ

Вучков: След три седмици ще се реши за Лазаров и Писанчев

.
Веселин Вучков
Полицейщина няма да има. Висшата професионална фигура трябва да е човек поетапно изградил своята кариера по стълбицата, за да вдъхва доверие на персонала и обществото. Задължително е нова процедура за избор на главен секретар. Така вътрешният министър Веселин Вучков коментира думите на премиера Борисов, за оставането на постовете на Лазаров като главен секретар и Писанчев в ДАНС.
 
С Лазаров работя в рамките на закона, той се старае. Конкретните имена още не са на дневен ред. Трябва да отговарят на критериите, зададени от закона, който трябва да е готов до три седмици и тогава ще се вземе решение за Лазаров и Писанчев, обясни той.

Изглежда наистина липсва подпис на главния секретар за " Червеи" и явно с него не е съгласувано. Операцията "Лясковец" е очевиден провал и хвърли дълга сянка на министерството, категоричен бе Вучков.

Новият закон не е правен заради конкретна личност. В системата на МВР има такива пробойни, че без промяна на закона като ръководител не мога да тласна напред реформите.И аз останах изненадан от предложенията на г-н Нунев. Но нека изчетем закона в държавен вестник, каза още той.

Ако не направим реформи в службите, нищо добро не ни чака. Моля се за 10-20 млн. лв. на финансовия министър да има с какво да пишат. Но нямам усещането, че промените в службите не искат да се направят за спокойствието на опозицията. Законите трябва да работят независимо от политичската конюнктура. Няма да се съглася на сделки в името на някакво псевдо спокойствие, заяви той.

Коалиционните пясъци са подвижни и човек трябва да прави компромиси. По отношение на МВР компромис няма да направя, даде да се разбере министърът.

"Да", така отговори Вучков на въпрос дали 300 дена са използвани СРС-та за подслушване и се опря на думите на двама експерти. В делото липсва всякакъв резултат от тези СРС-та. Като е нямало резултат, защо е поискано продължение? За да няма нагнетяване на обстановката институциите трябва да отговорят на това, кой е виновен, защо е направено и замислено. Ако има виновен да бъде наказан, за да не се случват в бъдеще такива неща, каза още той.

Не съм разбрал каква е целта на разработката "Червеи". Допуснато е проникване с няколко способа със СРС за проследяване и подслушване на информационна система.Прокуратурата прави пълно разследване и МВР помага, обясни Вучков.

Няма информация с използваните СРС да са проследявани и филмирани протестиращите. Но за какво е правено това? Оставя се отворена врата към системите на МВР,  посочи той.

Законът и сега и тогава позволява осъждане за подслушване, каза още вътрешният министър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4871 |13.02.2015 Новородено дете умря след лечение в болница . 0| 4591 |12.02.2015 Ахмед Муса Ахмед и последователите му остават в ареста . 0| 6146 |11.02.2015 Жена и дете се борят за живота си след катастрофа край Бобошево . 9| 4619 |11.02.2015 Вучков: Цялата информационна база на МВР е оставена без пазач

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads