Реклама / Ads
5| 5500 |22.11.2014 НОВИНИ

В. Вучков: Униформени да не остават насаме с шофьори, трябват камери

.
Вътрешният министър Веселин Вучков
Вчера бях на кино. Гледах "100-годишният старец, който отвори прозореца и избяга" - горещо го препоръчвам. Отидох с приятели и изведнъж в залата всички започнаха да се подбутват и да си шушукат - ей го, министърът. Променя всичко този пост. Имам кола и шофьор, охрана не пожелах.
 
Това каза новият вътрешен министър Веселин Вучков пред камерата на Диана Найденова в "Карай направо" по Нова телевизия. Найденова го контрира, че Цветан Цветанов е ходел с много охрана. "Цветанов имаше нужда", каза Вучков. Той заяви, че не иска да бъде в сянката на Цветанов. Според него бившият вътрешен министър е имал много силно присъствие в МВР. Той обясни, че с действията си ще покаже дали е в сянката му.

Той каза, че втори ден се занимава с историята за корумпирания катаджия. "Не може един униформен да остава насаме без видеозаснемане с водач на МПС. Имаме немалко стационарни камери, които издават електронни фишове. В процес сме да купим няколкостотин джипиеси - във всеки един момент ще се знае автомобилът на КАТ къде се намира", коментира вътрешният министър.

Първоначално ще имаме по 5-10 оборудвани патрули, до Нова година по 20. Трябват ни 200 оборудвани патрули, които ще са пръснати по страната. Няколкостотин джипиеса ще монтираме и във всеки момент ще знаем къде е автомобила на КАТ, обеща вътрешният министър. Вучков каза, че е спиран няколко пъти за проверка от пътни полицаи, но подкуп не му е искан.

Диана Найденова накара Веселин Вучков да се срещне с пътен полицай в центъра на София, за да задеде в негово присъствие въпроса редовна практика ли е да се взима подкуп от прегрешили шофьори, визирайки нашумелия случай с хванатия в крачка Сашо Тръпков. "Това е изолиран случай", отвърна катаджията. В отговор на въпроса на вътрешния министър дали идеята да се съставят актове само в обсега на камерите, полицаят отвърна, че е възможно. "Не могат да се взимат подкупи, когато има камери навсякъде", отсече пътният полицай.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4464 |21.11.2014 Веселин Вучков: Спирам полицейските медийни акции . 0| 4485 |18.11.2014 Вучков: Мястото на АФКОС е в МВР; остава си там . 2| 5344 |16.11.2014 Вучков: ДАТО трябва да бъде извън МВР . 0| 4531 |14.11.2014 Бащата и синът с депото за хероин остават в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads